Profitul net al Transgaz a scăzut cu 26%. Tăierea tarifelor reglementate și reducerea cantității de gaze transportate au bătut diminuarea cheltuielilor

Profitul net al Transgaz a scăzut cu 26%. Tăierea tarifelor reglementate și reducerea cantității de gaze transportate au bătut diminuarea cheltuielilor
scris 15 mai 2018

Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, controlat de statul român prin Ministerul Economiei, cu 58,5% din acțiuni, a raportat un profit net de 236,6 milioane lei pe primul trimestru al anului, în scădere cu 26% față de perioada similară din 2017, ca urmare a reducerii tarifelor reglementate de transport, dar și a cantității de gaze transportate.

Veniturile din exploatare ale Transgaz s-au diminuat cu 16%, la 535,5 milioane lei, din cauza reducerii tarifelor reglementate de transport volumetric și de rezervare de capacitate pe conducte, cu influență negativă de peste 78 milioane lei, și a diminuării cantităților de gaze efectiv transportate (cu 1%) și a capacităților de transport rezervate, care au reprezentat o influență negativă de peste 19 milioane lei.

Veniturile din activitatea de transport intern de gaze au scăzut cu 17,5%, la 438,6 milioane lei.

Lungmetrajul „Răzbunătorii: Războiul Infinitului” s-a menținut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend CITEȘTE ȘI Lungmetrajul „Răzbunătorii: Războiul Infinitului” s-a menținut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Cele aferente transportului internațional de gaze, cu 12,3%, la 80,31 milioane lei, după desființarea monopolului Gazprom pe conductele Isaccea-Negru Vodă și scoaterea la licitație a capacităților de transport ale acestora, dar și ca urmare a influențelor negative ale cursurilor valutare ale monedelor de derulare a contractelor.

Cheltuielile de exploatare ale Transgaz, înainte de activitate de echilibrare și de construcții, s-au diminuat în T1 2018 cu 3%, la circa 258 milioane lei.

Cheltuielile pentru investiții realizate la 31 martie 2018 au fost de 23,712 milioane lei, din care 400.000 lei au reprezentat instalații de racordare la sistemul național de transport. În primul trimestru al anului au fost puse în funcțiune investiții în valoare de 13,847 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
bvb
profit transgaz
investitii transgaz
transport gaze naturale
gazprom