Profitul Oil Terminal s-a redus aproape la zero în primul trimestru, după ce compania și-a pierdut autorizația de antrepozit fiscal

Profitul Oil Terminal s-a redus aproape la zero în primul trimestru, după ce compania și-a pierdut autorizația de antrepozit fiscal
scris 14 mai 2018

Operatorul de transport și depozitare țiței și produse petroliere Oil Terminal, companie controlată de Ministerul Energiei cu aprope 60% din acțiuni, a terminat primul trimestru al anului cu un profit net insignifiant, de doar circa 17.000 lei, în scădere cu 99,7% față de cel de de 6,77 milioane lei din perioada similară din 2017.

Rezultatul din T1 2018 se datorează creșterii cu aproape 16% a cheltuielilor, la 33,94 milioane lei, și reducerii cu 7,4% a veniturilor, la 34,12 milioane lei.

"Comparativ cu nivelul realizat la 31.03.2017, cifra de afaceri a scăzut la 31.03.2018 de la 36,7 milioane lei la 33,8 milioane lei, ca urmare a diminuării cu 33% a veniturilor din depozitare (4,9 milioane lei)", a transmis Oil Terminal Bursei de Valori București.

În decembrie 2017, ANAF a revocat autorizația de antrepozit fiscal a Oil Terminal. Compania a contestat decizia Fiscului în justiție, iar pe 15 martie a obținut suspendarea acesteia, până la pronunțarea instanței de fond. Sentința nu a fost definitivă.

Rata anuală a inflației a urcat în aprilie la 5,2%, cel mai mare nivel din ultimii cinci ani CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației a urcat în aprilie la 5,2%, cel mai mare nivel din ultimii cinci ani

În depozitele de țiței, carburanți sau alte produse petroliere care au statutul de antrepozite fiscale, produsele respective pot fi depozitate și, totodată, transportate de la un antrepozit la altul în interiorul UE fără plata accizelor. Principalii competitori pe piață internă ai Oil Terminal sunt terminalul din Portul Midia exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galați, Frial SA Constanța și Minmetal SA Constanța.

"La 31.03.2018 programului fizic realizat a fost mai mare cu 2,4% față de nivelul planificat ca urmare a depășirii cu 8,4% a cantităților de țiței programate", se mai arată în comunicatul Oil Terminal.

Față de primul trimestru al anului trecut, cantitățile derulate au crescut cu peste 29% în total. Cele de țiței s-au majorat cu 16,5%, la 757.000 tone, iar cele de produse petrochimice – cu 27%, la 688.000 tone.

Oil Terminal Constanța are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi și este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea țițeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide și alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export și tranzit.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
antrepozit fiscal
depozitare produse petroliere
profit
bvb