Cea mai mare companie producătoare de petrol din Rusia, Rosneft, și-a majorat de 7 ori profitul

Cea mai mare companie producătoare de petrol din Rusia, Rosneft, și-a majorat de 7 ori profitul
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 14 mai 2018

Cel mai mare producător de petrol din Rusia, gigantul Rosneft, și-a majorat profitul net de șapte ori, până la aproximativ 1,3 miliarde de dolari, ca urmare a aprecierii considerabile a prețului internațional al petrolului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Rezultatul depășește așteptările analiștilor chestionați de Reuters, care estimau un profit de 1,2 miliarde de dolari.

Compania rusă, condusă de Igor Sechin, un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, s-a remarcat în ultimul timp printr-o politică de achiziții agresivă, de extindere la nivel global, dar și, implicit, printr-o majorare a nivelului de îndatorare.

Summit UE-Balcani joi în Bulgaria, în umbra provocărilor lui Trump la adresa Europei CITEȘTE ȘI Summit UE-Balcani joi în Bulgaria, în umbra provocărilor lui Trump la adresa Europei

Anul trecut, Rosneft a cumpărat în parteneriat compania indiană de rafinare Essar Oil pentru 12,9 miliarde de dolari, aceasta fiind prima achiziție a companiei în sectorul de rafinare din Asia, dar și cea mai mare tranzacție de vânzare internațională din istoria Indiei.

Rosneft, cel mai mare companie de explorare și producție de petrol listată la bursă, a mai semnat și un acord pentru dezvoltarea a cinci domenii în Kurdistanul irakian și s-a angajat să contribuie la construcția infrastructurii de transport din regiune.

Profitul Oil Terminal s-a redus aproape la zero în primul trimestru, după ce compania și-a pierdut autorizația de antrepozit fiscal CITEȘTE ȘI Profitul Oil Terminal s-a redus aproape la zero în primul trimestru, după ce compania și-a pierdut autorizația de antrepozit fiscal

Luna trecută, Rosneft a anunțat un set de măsuri menite a-i susține capitalizarea, printre care o răscumpărare a acțiunilor de 2 miliarde de dolari pentru îmbunătățirea randamentului, alături de planurile de reducere a datoriei totale cu cel puțin 8 miliarde de dolari.

British Petroleum deține 19,75% în Rosneft, iar fondul de investiții suveran al statului Qatar, aproximativ 19%, după ce un acord de vânzare a participației sale la CEFC din China a eșuat recent.

Rosneft a raportat vânzări mai mari cu 22% în primul trimestru față de perioada similară a anului trecut.

Producția totală de hidrocarburi a companiei s-a redus cu 1,2%, ca urmare a obligațiilor revenite din participarea Rusiei la acordul global pentru reducerea producției, semnat împreună cu cartelul statelor exportatoare de petrol (OPEC) și alte state mari producătoare de petrol.

Recent, Rosneft a anunțat că a finalizat forajele la primul puț din Marea Neagră, în cadrul unui proiect dezvoltat în parteneriat cu grupul italian Eni, iar rezultatele arată o posibilă descoperire de hidrocarburi.

viewscnt
Afla mai multe despre
producie
petrol
rosneft
rusia
marea neagră