TABEL Prima scumpire a carburanților după 3 săptămâni de ieftiniri

TABEL Prima scumpire a carburanților după 3 săptămâni de ieftiniri
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 14 feb 2023

Liderul pieței de distribuție carburanți, OMV Petrom, a majorat astăzi prețul benzinei cu 5 bani/l, aceasta fiind prima scumpire efectuată după 3 săptămâni de ieftiniri. Dacă în această perioadă prețul motorinei s-a redus cu 37 de bani/l, în urma scumpirii de marți, prețul benzinei din stațiile Petrom și OMV este doar cu un ban pe litru mai mic decât cel de pe 24 ianuarie, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma majorării prețurilor de marți, benzina se poate achiziționa cu 6,52-6,58 lei/l, iar motorina cu 7,32-7,35 lei/l în stațiile Petrom și cu 6,63-6,67lei/l, respectiv 7,40-7,43 lei/l în cele OMV.

Prețul beninei din stațiile Petrom era marți dimineața cu 5 bani peste cel din stațiile Lukoil. Așa cum au obișnuit piața, și companiile concurente, Mol, Rompetrol și Lukoil, vor efectua probabil în următoarele ore o mișcare similară.

Exportul de țiței kazah prin Novorosisk, de unde se alimentează rafinăriile din România, a fost sistat săptămâna trecută CITEȘTE ȘI Exportul de țiței kazah prin Novorosisk, de unde se alimentează rafinăriile din România, a fost sistat săptămâna trecută

În ultimele 3 săptămâni și jumătate, motorina s-a ieftinit cu 37 bani/l, iar benzina cu doar un ban pe litru, în urma scumpirii de marți, care a anulat practic ieftinirie anterioare, în stațiile OMV și Petrom, după ce în cele 2 săptămâni premergătoare se scumpiseră cu 24, respectiv 29 bani/l.

Diferența față de prețul benzinei a coborât astfel la 0,80 lei/l, după ce în luna octombrie a anului trecut atinsese un maxim istoric de 1,5 lei/l.

Exporturile de petrol și produse petroliere rusești, dar și tranzitul de țiței kazah din portul rusesc Novorosisk de la Marea Neagră, principala sursă de materie primă pentru rafinăriile din România, au fost sistate săptămâna trecută ca urmare a unei furtuni.

Cotațiile petrolului Brent au încheiat săptămâna trecută în ascensiune, la 86,5 dolari/baril, în creștere cu peste 8% față de cele din urmă 7 zile, ceea ce reprezintă cel mai mare câștig procentual la nivelul perioadei din ultimele patru luni, după ce Rusia a anunțat că își va reduce producția din martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
embargo
rusia