OIl Terminal merge pe motorină: profit net majorat cu 50% în primele 3 trimestre

OIl Terminal merge pe motorină: profit net majorat cu 50% în primele 3 trimestre
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 14 nov 2022

Operatorul de stat al terminalului petrolier din Portul Constanța, Oil Terminal, a terminat primele trei trimestre ale acestui an cu un profit net de 28,6 milioane lei, cu 51% peste cel aferent perioadei similare din 2021 (18,9 milioane lei).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cifra de afaceri netă a operatorului s-a majorat cu 33,3%, la 214 milioane lei.

Cantitățile încărcate, descărcate și depozitate de Oil Terminal au crescut cu 32,2%, la peste 6,7 milioane de tone, cele de țiței, majorându-se cu 20%, iar cele de motorină cu 72,3%. Veniturile aferente manipulării motorinei au crescut cel mai mult, de la 68,8 la 107,7 milioane lei.

România importă aproximativ o treime din motorina necesară acoperirii consumului intern. Pe lângă aceasta, Ucraina importă o parte din carburanți, în special diesel, prin România.

ULTIMA ORĂ FOTO Coaliția a ajuns la un acord privind prețurile la energie. Vine reglementarea. Preț maxim de vânzare angro a electricității de producători către furnizori și operatorii de distribuție de 450 lei/MWh - CONFIRMARE CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Coaliția a ajuns la un acord privind prețurile la energie. Vine reglementarea. Preț maxim de vânzare angro a electricității de producători către furnizori și operatorii de distribuție de 450 lei/MWh - CONFIRMARE

Principalii clienți au rămas traderul elvețian Litasco al grupului rus Lukoil, OMV Petrom și Oscar Downstream, în această ordine, cu valori facturate fiecare de peste 41 milioane lei.

După cum a relatat Profit.ro, OIL Terminal a solicitat majorarea cu 17% a tarifelor de descărcare, încărcare și depozitare a țițeiului, benzinei, motorinei și biodieselului în Portul Constanța.

Precedenta majorare a tarifelor reglementate practicate de Oil Terminal datează din octombrie 2020, fiind la acel moment de circa 12%. Majorarea de atunci s-a numărat printre factorii creșterii cu peste 55% anul trecut a profitului net al companiei, la 5,75 milioane lei, în condițiile unei creșteri cu 10,8% a cifrei de afaceri, la 212,32 milioane lei. Aceasta s-a datorat și opririi din 2021, pentru câteva luni, a producției la rafinăria Petromidia a Rompetrol Rafinare, din cauza unui incendiu, ceea ce a dus la creșterea importurilor de produse petroliere.

Oil Terminal este controlat de stat prin Ministerul Energiei, cu aproape 60% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit oil terminal
importuri