Protest spontan la Mintia, 110 salariați au refuzat să intre la lucru. Termocentrala a fost oprită din lipsă de cărbune

Protest spontan la Mintia, 110 salariați au refuzat să intre la lucru. Termocentrala a fost oprită din lipsă de cărbune
scris 7 sep 2020

Un număr de 110 salariați ai Termocentralei Mintia din județul Hunedoara, au refuzat luni dimineață să intre la lucru și protestează în curtea instituției pentru că de șase luni nu și-au primit bonusurile la salarii. Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iștoc a anunțat că centrala a fost oprită sâmbătă noaptea din cauza lipsei de cărbune.

Cei 110 protestatari au anunțat că refuză să intre la muncă deoarece de șase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichete de masă, ajutorul de încălzire, scrie News.ro.

Cei mai urmăriți politicieni pe Twitter. Obama conduce topul, urmat de Trump CITEȘTE ȘI Cei mai urmăriți politicieni pe Twitter. Obama conduce topul, urmat de Trump

Cu tot cu bonusuri, salariile energeticienilor sunt de 3500 - 5.500 de lei, anunță reprezentanții Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.

Președintele Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iștoc, a anunțat luni dimineața că încă de sâmbătă noaptea, Termocentrala Mintia a fost oprită deoarece nu mai există cărbune în stocuri.

”Lipsa cărbune. Centrala a fost oprită la zero, sâmbătă noaptea. Sunt lucrări și manevre chiar dacă e la zero”, a declarat Iștoc.

viewscnt
Afla mai multe despre
protest spontan
mintia