R.Power, care vrea să devină cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune, își extinde portofoliul în România

R.Power, care vrea să devină cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune, își extinde portofoliul în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

R.Power Group, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, derulează în prezent un portofoliu de peste 21 GWp de active în domeniul energiei fotovoltaice, eoliene și de stocare a energiei în baterii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

R.Power este principalul producător independent de energie solară din Polonia, cu o prezență în creștere în Italia, Portugalia, Spania, Germania și România.

 

Compania tocmai a atins un moment semnificativ în strategia sa de extindere prin securizarea unui portofoliu de peste 200 MWp prin asigurarea conexiunii la rețeaua electrică din România, având în plus 1 GWp în portofoliul de dezvoltare ulterioară. Această dezvoltare majoră poziționează R.Power ca un jucător internațional cheie pe piața energiei din România.

FOTO Rețele Electrice Muntenia a finalizat modernizarea Stației Electrice Nord, cea mai mare din sistemul de distribuție din România, în urma unor investiții de 70 de milioane de lei CITEȘTE ȘI FOTO Rețele Electrice Muntenia a finalizat modernizarea Stației Electrice Nord, cea mai mare din sistemul de distribuție din România, în urma unor investiții de 70 de milioane de lei

Portofoliul cuprinde mai multe proiecte solare, programate strategic pentru construcție. O parte din portfoliu este programată să înceapă construcția în 2024, iar restul proiectelor sunt planificate pentru prima jumătate a anului 2025. Până la sfârșitul anului 2025, întregul portofoliu va fi operațional, contribuind la furnizarea de electricitate curată în rețea.

"Suntem încântați să anunțăm acest portofoliu substanțial de capacitate solară", a declarat Tomasz Sęk, COO al R.Power. "Angajamentul nostru față de soluțiile de energie durabilă se aliniază cu obiectivele ambițioase ale României în domeniul energiei regenerabile, și suntem mândri să contribuim la tranziția țării către un viitor mai verde."

R.Power este activ implicată în negocieri cu potențiali cumpărători pentru Contracte Bilaterale (PPA) în România, deoarece are o vastă experiență în comercializarea proiectelor în alte piețe. Aceste acorduri vor asigura un flux stabil de venituri pentru companie, în timp ce susțin obiectivele României în domeniul energiei regenerabile. În acest scop, R.Power caută lideri industriali în România deschiși să achiziționeze volume mari și stabile de energie verde.

În paralel, R.Power a obținut Autorizații de Construcție pentru primul cluster de proiecte din România. Proiectele sunt amplasate în mai multe zone ale țării. Acest moment marchează intrarea companiei pe piața solară din România și subliniază angajamentul său față de dezvoltarea durabilă.

Nume ilustre, precum Salameh și Becali, lansează regenerabile. Panouri solare flotante pe lac de irigații și pescuit CITEȘTE ȘI Nume ilustre, precum Salameh și Becali, lansează regenerabile. Panouri solare flotante pe lac de irigații și pescuit

R.Power dezvoltă un portofoliu de proiecte solare de 1 GWp, cu scopul de a deveni cel mai mare investitor fotovoltaic din această parte a Europei.

R.Power este una dintre companiile cu o creștere rapida pe piața europeană a energiei solare la scară mare și un producător independent de energie solară lider în Polonia. Extinzându-și operațiunile în România, Italia, Portugalia, Spania și Germania, activitățile R.Power cuprind întreaga lanț de valoare a sectorului energiei solare, inclusiv dezvoltarea de proiecte de centrale electrice fotovoltaice, inginerie, achiziție și construcție (EPC), operare și mentenanta (O&M) ale centralelor electrice și producția de energie regenerabilă ca producător independent de energie. Dezvoltând în prezent un portofoliu cu peste 21 GWp de active PV și BESS (Sistem de Stocare a Energiei în Baterii), R.Power caută în continuare active de dimensiuni mari pentru achiziție.

viewscnt
Afla mai multe despre
r.power
fotovoltaice