RADET: Pierderile înregistrate în acest an au fost reduse semnificativ, aproape atingându-se echilibrul financiar

RADET: Pierderile înregistrate în acest an au fost reduse semnificativ, aproape atingându-se echilibrul financiar
scris 22 aug 2018

Regia Autonomă de Distribuție a Energie Termice (RADET) spune că pierderile din primele șase luni ale acestui an au fost mult mai mici decât pierderile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, susține RADET, dacă la finalul lunii iunie anul trecut erau înregistrate pierderi de 109 milioane de lei, anul acesta pierderile au fost de 0,3 milioane de lei, cu 108,7 milioane de lei mai mici.

„Rezultatele financiare obținute în primul semestru al anului curent confirmă un trend pozitiv. Eforturile susținute și măsurile implementate au condus la reducerea semnificativă a pierderilor - de la 109 milioane lei, înregistrate la data de 30 iunie 2017 (primul semestru al anului 2017), la doar 0,3 milioane de lei la 30 iunie 2018, astfel că aproape a fost atins echilibrul financiar”, transmite miercuri RADET, printr-un comunicat de presă.

Regia arată că datoriile curente cu termen de plată depășit au scăzut cu 2,7 milioane de lei, de la 63,8 milioane de lei înreigstrate în luna august anul trecut, la 61,1 milioane de lei înregistrate anul acesta, scrie News.ro.

De asemenea, în data de 20 august 2018, RADET înregistra către ELCEN datorii cu termenul scadent depăsit în valoare de 25,8 milioane de lei. În anul 2017, la aceeași dată, suma restantă către ELCEN era de peste două ori mai mare: 54,9 milioane de lei.

Gigantul petrolier francez Total s-a dezangajat în mod oficial din Iran, anunță Teheranul CITEȘTE ȘI Gigantul petrolier francez Total s-a dezangajat în mod oficial din Iran, anunță Teheranul

„Așadar, în relația comercială cu ELCEN, se constată o imbunătătire netă, deficitul sezonier reducându-se cu 29,1 milioane de lei”, explică Regia.

RADET estimează că în perioada sezonului rece va fi achitată integral suma restantă care se va acumula până în luna noiembrie, iar facturile lunilor de iarnă ar putea fi achitate cu aproximativ 30 de zile înaintea termenului scadent.

RADET solicită Primăriei Capitalei subvenții de peste 80 de milioane de lei, după ce anul trecut a înregistrat pierderi de agent termic destinat încălzirii și apei calde pentru populație de 28,61 la sută, depășind nivelul planificat inițal de 22,5 la sută, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care va avea loc joi. Banii vor fi plătiți în două tranșe, prima – de 40 de milioane de lei, până la finalul lunii. Practic, banii aceștia vor fi luați de la investiții și transformați în subvenții.

viewscnt
Afla mai multe despre
radet