Rafinăria Petromidia va fi oprită în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie pentru revizie generală

Rafinăria Petromidia va fi oprită în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie pentru revizie generală
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 oct 2015

Rompetrol Rafinare va opri, în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie, activitatea rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie pentru efectuarea unei revizii generale programate, costurile operațiunii, care are loc odată la cinci ani, fiind de 77,5 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe parcursul reviziei, compania va asigura livrările de produse către clienți din stocurile proprii și de pe piața regională, se arată într-un comunicat al Rompetrol Rafinare.

"Revizia tehnică programată are scopul de a asigura un grad ridicat de siguranță a echipamentelor aflate în funcțiune, la un cost scăzut de mentenanță, precum și îmbunătățirea eficienței instalațiilor printr-o disponibilitate mecanică ridicată", a declarat Yedil Utekov, directorul general al companiei, parte a grupului KMG International.

Lucrările vor fi realizate și coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar și de alte 44 de companii, fiind implicați în total 3.600 de angajați.

Rafinăria Petromidia are o capacitate instalată de procesare de 14.000 tone pe zi, iar în 2014 a procesat o cantitate record de materie primă, de 5,05 milioane tone, potrivit comunicatului.

În primul semestru al anului 2015, rafinăria a procesat 2,6 milioane tone de materie primă, în creștere cu 11% față de perioada similară a anului trecut. Divizia de petrochimie a procesat în primele șase luni o cantitate mai mare cu 8,2% comparativ cu cea realizată în aceeași perioadă a anului trecut.

Rompetrol Rafinare a înregistrat un profit net consolidat de aproximativ 18 milioane dolari în primul semestru al anului 2015. Rezultatul operațional consolidat (EBITDA) a fost de 56 milioane dolari, nivel dublu față de cel consemnat în primele șase luni ale anului trecut.

KMG International este al doilea mare grup petrolier din România, după OMV Petrom. Grupul este activ în 12 țări și are peste 7.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare
petromidia
rompetrol
kmg international
revizie
oprire