Raport: Investițiile în energie verde la nivel mondial au atins în T3 cel mai redus nivel din ultimii trei ani

Raport: Investițiile în energie verde la nivel mondial au atins în T3 cel mai redus nivel din ultimii trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2016

Investițiile în energie verde la nivel mondial au coborât în trimestrul al treilea la cel mai redus nivel din ultimii peste trei ani, din cauza cererii mai mici pentru surse de energie regenerabilă în China, Japonia și Europa, potrivit unui raport citat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cheltuielile din trimestrul al treilea pentru investiții de acest fel au fost 42,4 miliarde de dolari, cu 43% sub nivelul din aceeași perioadă a anului trecut. Este cel mai redus nivel atins după primul trimestru al anului 2013, când investițiile în energie verde au fost de 41,8 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Finanțările pentru proiecte mari de energie solară și eoliană au scăzut după reducerea stimulentelor guvernamentale, a declarat Michael Liebreich, fondator și președinte al consiliului de consultanță al companiei de cercetare Bloomberg New Energy Finance din Londra.

Investițiile totale din acest an pentru energia nepoluantă sunt pe cale să fie mult mai mici decât suma record de 348,5 miliarde de dolari înregistrată în 2015, se arată în raport.

Piraeus Bank și sindicatul din companie se opun intrării în insolvență a ELCEN CITEȘTE ȘI Piraeus Bank și sindicatul din companie se opun intrării în insolvență a ELCEN

”Datele pentru trimestrul al treilea sunt îngrijorător de scăzute, comparativ cu tendința din primele două trimestre. Piețe importante, precum China și Japonia, iau o pauză lungă”, afirmă Liebreich într-un comunicat.

Unul dintre motivele declinului este nivelul ridicat al cheltuielilor din prima jumătate a anului pentru proiecte de energie eoliană. Investitorii au alocat 20,1 miliarde de dolari în parcuri eoliene din Europa, o sumă record, a explicat Abraham Louw, analist la New Energy Finance. În schimb, proiectele eoliene au atras în trimestrul al treilea investiții de doar 2,4 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie verde