Regenerabilele au fost principala sursă de energie a Germaniei în 2018

Regenerabilele au fost principala sursă de energie a Germaniei în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2019

Pentru prima dată în istorie, în 2018 sursele regenerabile au devansat cărbunele din poziția de principala sursă de energie a Germaniei, energia verde fiind responsabilă pentru peste 40% din producția de electricitate, potrivit unui raport publicat joi, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această evoluție este o veste bună pentru cea mai mare economie a Europei, care și-a propus ca în 2030 energia din surse regenerabile să fie responsabilă pentru 65% din producția de electricitate. Însă tranziția la energia verde se anunță una costisitoare, în condițiile în care Germania va renunța la energia nucleară până în 2022 și pune la punct o renunțare graduală pe termen lung la cărbune, scrie Agerpres.

Lui Trump ”nu-i pasă de Europa” și ”vrea ca ea să plătească mai mult” la NATO; ”Dacă aș fi popular în Europa ar însemna că nu-mi fac treaba” CITEȘTE ȘI Lui Trump ”nu-i pasă de Europa” și ”vrea ca ea să plătească mai mult” la NATO; ”Dacă aș fi popular în Europa ar însemna că nu-mi fac treaba”

Raportul realizat de institutul de cercetare Fraunhofer arată că producția de electricitate realizată de instalațiile fotovoltaice, eoliene, hidroelectrice și cele care funcționează pe bază de biomasă a crescut anul trecut cu 4,3%, până la 219 Terawați oră (TWh). Aceasta în condițiile în care producția totală de energie electrică a Germaniei a fost de 542 TWh, din care 38% a fost asigurată prin arderea de cărbune.

Conform acestor cifre, ponderea regenerabilelor în producția de electricitate a Germaniei a crescut de la 19,1% în 2010 la 38,2% în 2017 și a depășit 40% în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie regenerabila
germania