Prețurile petrolului au închis miercuri în creștere cu 2%, dar incertitudinile persistă

Prețurile petrolului au închis miercuri în creștere cu 2%, dar incertitudinile persistă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2019

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu circa 2%, susținute de redresarea ușoară a bursei din New York, dar se mențin îngrijorările legate de încetinirea ritmului de dezvoltare a economiei mondiale, ceea ce ar putea încetini cererea de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului a urcat cu 1,11%, respectiv cu 2,1%, la 54,91 dolari pe baril, după ce a fost tranzacționat între 52,51 de dolari și 56,56 dolari pe baril, scrie News.ro.

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a închis în creștere cu 1,13 dolari, sau cu 2,5%, la 46,54 dolari pe baril, după ce a atins un minim al ședinței de 44,35 dolari și un maxim de 47,78 dolari pe baril.

Epoca benzinei de sub 5 lei a luat sfârșit: combustibilii s-au scumpit cu 7 bani în prima zi a anului ca urmare a indexării accizei cu rata inflației. Statul încasează 57% din prețul la pompă CITEȘTE ȘI Epoca benzinei de sub 5 lei a luat sfârșit: combustibilii s-au scumpit cu 7 bani în prima zi a anului ca urmare a indexării accizei cu rata inflației. Statul încasează 57% din prețul la pompă

Prețurile petrolului au fost stimulate de bursa de la Wall Street, unde indicii au recuperat pierderile inițiale.

Contractele futures pentru petrol au urmat în ultima perioadă evoluția acțiunilor de pe Wall Street, care în 2018 au înregistrat cea mai slabă evoluție din ultimul deceniu.

La acestea s-au adăugat date negative referitoare la producția manufacturieră din China, care au amplificat temerile privind o încetinire a creșterii economiei mondiale, în timp ce state precum Rusia au mărit producția de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret