Remus Vulpescu, fost șef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta și fost consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose, a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica

Remus Vulpescu, fost șef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta și fost consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose, a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Remus Vulpescu, fost șef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta și fost consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose, a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala din Cernavodă.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta va ocupa postul de administrator neexecutiv provizoriu, până la data Adunării Generale a Acționarilor, care va fi pe 19 octombrie 2022, scrie News.ro.

BERD și-a îmbunătățit semnificativ prognozele privind evoluția economiei românești în 2022 și în 2023 CITEȘTE ȘI BERD și-a îmbunătățit semnificativ prognozele privind evoluția economiei românești în 2022 și în 2023

În trecut, Remus Vulpscu a fost director general al companiei Romaero, dar și membru în consiliul de admnistrație al companiei Cupru Min SA.

Vulpescu a fost și consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose.

El a fost  și președinte al consiliului de administrație al Hidroelectrica, iar în vara lui 2012 semna pentru in­trarea în insolvență a companiei.

Acesta a fost și șef al Oficiului de privatizare din Ministerul Economiei (OPSPI), în perioada în care guvernul a scos la privatizare Oltchim Râmnicu-Vâlcea, licitație câștigată la acea dată de Dan Diaconescu, care în final nu a făcut dovada existenței banilor, astfel că privatizarea a eșuat.

Anterior, a fost șef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta.

Vulpescu a mai fost totodată administrator la Rompetrol și Transgaz, dar și în conducerea producătorului de generatoare de aburi Vulcan București, aflată în insolvență și administrată judiciar de Euro Insol, reprezentată de avocatul Remus Borza.

”Societatea Națională Nuclearelectrica informează acționarii și investitorii despre decizia Consiliului de Administrație, ca urmare a recomandării Comitetului de Nominalizare și Remunerare, de a numi provizoriu, începând cu data de 29.09.2022 și până la data Adunării Generale a Acționarilor SNN, doi administratori neexecutivi, pe posturile vacante din cadrul Consiliului de Administrație al SNN. Conform prevederilor art. 1372 din Legea nr. 31/1990, în caz de vacanta a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de Administrație procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea Adunarii Generale Ordinare a Acționarilor. Astfel, Consiliul de Administratie a numit în poziția de administratori provizorii pe Vasilica Grajdan și pe Dumitru Remus Vulpescu”, arată un anunț transmis Bursei de Valori București.

Vasilica Grajdan este licențiată a Facultății de Economie, Universitatea Transilvania, deține o diploma de master în Management-ul Resurselor Umane, Universitatea Politehnica București, o diplomă de management, Open University, CODECS Business School și una în Management-ul Resurselor Umane, Chartered Institute of Personnel and Development, Marea Britanie. Vasilica Grajdan are o experiență de peste 20 de ani în resurse umane, în medii complexe, multinaționale, expertiză în management-ul schimbării în domeniul resurselor umane, fiind, de asemenea, implicată ca administrator în companii care derulează proiecte energetice importante.

Remus Vulpescu este licențiat al Universității București, Facultățile de Drept și de Științe Politice și Administrative. După o carieră juridică de 15 ani ca avocat de business și practician în insolvență, în ultimii 10 ani s-a dedicat management-ului de redresare și restructurare al unor companii mari de stat sau private, fiind și absolvent de Executive MBA al Tiffin University SUA și al Universității București. A ocupat funcții în mediul academic și în administrația publică. Este membru al unor asociații profesionale din domeniul pieței de capital. Vulpescu are expertiza în guvernanța corporativă, strategii de dezvoltare afaceri, piață și politici energetice, elemente necesare în formularea strategiilor și derularea proiectelor de investiții, armonizare legislativă și organizarea pe principii de eficiență a activității

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% cu energie nucleară în totalul producției de energie, la nivel național.

Nuclearelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 1,22 miliarde lei, în creștere cu 217% față de perioada similară a anului trecut (385,39 milioane lei).

Veniturile din exploatare au crescut cu 127%, la 3,14 miliarde lei.Nuclearelectrica este compania națională producătoare de energie electrica, termică și de combustibil nuclear, care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deținând 82,49% din actiuni și alti acționari, 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

Sucursala CNE Cernavodă exploatează Unitățile 1 și 2 ale Centralei Nucleaelectrice de la Cernavodă, iar Sucursala FCN Pitești este fabrica de combustibil nuclear.

viewscnt
Afla mai multe despre
remus vulpescu
nuclearelectrica