România este, joi,cea mai scumpă piață de energie din regiune și va importa electricitate toată ziua

România este, joi,cea mai scumpă piață de energie din regiune și va importa electricitate toată ziua
scris 1 oct 2020

Prețul energiei pe piața din România este, joi, cel mai mare din regiune, iar țara noastră va importa electricitate pe tot parcursul zilei, potrivit datelor bursei de energie OPCOM și Transelectrica.

Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020Mai multe detalii AICI

Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, E-INFRA (Nova Power & Gas), Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Astfel, prețul spot al energiei cu livrare joi este de 47,41 euro pe MWh, în timp ce în Ungaria este 26,26 euro pe MWh, în Slovacia - 46,24 lei pe MWh și în Cehia - 46,22 lei pe MWh, scrie Agerpres.

Operatorul de transport al gazelor naturale va racorda solicitanții în maximum 180 de zile de la obținerea autorizației de construire CITEȘTE ȘI Operatorul de transport al gazelor naturale va racorda solicitanții în maximum 180 de zile de la obținerea autorizației de construire

Totodată, datele bursei de energie arată că fluxurile transfrontaliere pe parcursul zilei vor fi doar în direcția importurilor.

Spre exemplu, la ora 10:40, consumul țării era de 7.387 MW, producția - 6.654 MW, diferența de 734 MW reprezentând importuri.

Principalele surse de producție erau cele hidro - 23,7%, urmate de cărbune - 21,16%, nuclear - 20,20%, hidrocarburi - 19,74%, eolian - 11,63%, fotovoltaic - 2,8%, biomasă - 0,76%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
opcom