Romgaz primește de la minister până la 321 milioane lei pentru noua termocentrală de la Iernut, cea mai mare investiție de stat în energie de după 1989

Romgaz primește de la minister până la 321 milioane lei pentru noua termocentrală de la Iernut, cea mai mare investiție de stat în energie de după 1989
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2017

Producătorul de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, a încheiat un contract cu Ministerul Energiei pentru finanțarea noii centrale termoelectrice cu ciclu combinat de 430 MW, pe care compania de stat o va construi la Iernut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Valoarea estimată a finanțării nerambursabile este de minimum 227,22 milioane lei și maximum 320,9 milioane lei, inclusiv TVA.

Profit.ro a anunțat în octombrie începerea lucrărilor la noua termocentrală Romgaz de la Iernut, cea mai mare investiție de stat în energie de după 1989. proiectul fiind în valoare totală de aproape 269 milioane euro.

Cum poți să îți maximizezi profitul la Bursă CITEȘTE ȘI Cum poți să îți maximizezi profitul la Bursă

Romgaz a anunțat anul trecut că a încheiat un contract de 268,8 milioane euro cu asocierea formată din Duro Felguera și Romelectro pentru construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze la Iernut, amintește news.ro.

Pentru România, proiectul reprezintă cea mai mare investiție publică în energie convențională din ultimii 20 de ani.

Termocentrala pe gaze de la Iernut va fi finalizată la sfârșitul anului 2019, potrivit graficului.

Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.

Echipamentele principale și ingineria de bază vor fi furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro se va ocupa de lucrările de construcții - montaj, de partea de inginerie de detaliu și livrarea echipamentelor auxiliare.

Gigantul american General Electric a anunțat marți că a câștigat licitația organizată de consorțiul Duro Felguera (DF Energy) – Romelectro pentru furnizarea tehnologiei de bază a noii centrale termoelectrice.

Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru stingerea unei datorii de 653 milioane lei.

Compania a raportat în primele nouă luni un profit net de 1,18 miliarde lei, mai mare cu 66% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce producția de gaze a urcat cu 23,6%, la 3,75 miliarde metri cubi.

Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE).

Acționar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participație de 70%.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
iernut