Romgaz vrea să înființeze Sucursala Buzău - Caragele, cu 364 angajați

Romgaz vrea să înființeze Sucursala Buzău - Caragele, cu 364 angajați
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 25 mar 2022

Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, intenționează să-și extindă numărul de sucursale, conducerea executivă a companiei solicitând Consiliului de Administrație înființarea Sucursalei de Producție Buzău - Caragele, cu un număr de 364 angajați, din care un director de sucursală și 13 posturi TESA, unul dintre acestea fiind de manager de proiect, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna septembrie a anului trecut, Consiliul de Administrație al Romgaz a aprobat înființarea sucursalei Drobeta-Turnu Severin, în zona de baștină a actualului ministru al Energiei, Virgil Popescu, care avea ca principale obiective alimentarea cu gaze a viitoarei centrale de la Halânga, construită de Romgaz împreună cu Grup Servicii Petroliere (GSP), a mai multor minicentrale, dar și umplerea Micului Nabucco, conductă construită de Transgaz care va alimenta cu gaz Orșova și alte 40 localități din Mehedinți.

Până la acea dată, compania avea 7 sucursale: Sucursala Mediaș, Sucursala Târgu Mureș, Sucursala de Intervenții, Reparații Capitale și Operații Speciale la Sonde Mediaș (SIRCOSS), Sucursala de Transport Tehnologic și Mentenanță Târgu Mureș (STTM), Sucursala de Producție Energie Electrică Iernut (SPEE), Sucursala Bratislava, Sucursala Ploiești, plus Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploiești SRL.

Compania își motivează cererea de înființare a noii sucursale prin importanța proiectului Caragele, dar și a altor 7 perimetre din Muntenia și Oltenia, în portofoliul companiei.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

“Proiectul Caragele mobilizează în paralel, investiții importante, atât în faza de dezvoltare a acumulărilor care au fost identificate prin seismică 3D și care vor face obiectul programelor de foraj pentru anii următori. Zăcămintele de hidrocarburi din structura Caragele se remarcă prin dificultățile tehnice întâlnite, care au afectat atât operațiile de explorare, cât si cele de dezvoltare exploatare. Aceste dificultăți solicita o atenție sporită, fiind necesara o monitorizare continua a operațiunilor petroliere desfășurate si a parametrilor de performanta a sondelor si facilitaților de suprafața, pentru intervenția în timp util, în vederea menținerii producției la un nivel ridicat”, precizează conducerea executivă a companiei.

Pe lângă directorul de sucursală, care ar urma să fie “numit conform art. 130 (8) din Contractul Colectiv de Muncă sau se va proceda la identificare prin recrutare”, vor fi înființate Unitatea Proiect Caragele, care are în componență 13 posturi TESA din care un post de manager de proiect ocupat prin concurs, celelalte 12 posturi fiind neocupate. Inginerul Șef Operare va avea în subordine un număr de 350 posturi (TESA, conducători formații de lucru, muncitori), posturi redistribuite din cadrul Sucursalei Tg. Mureș și Sediul Societății.

“Pentru înființarea efectivă a Sucursalei de Producție Buzău-Caragele, este nevoie de identificarea unui spațiu cu destinația «sediu administrativ sucursală», obținerea aprobării Consiliului de Administrație și efectuarea formalităților necesare înregistrării la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Ca și precizare deosebit de importantă, identificarea spațiului cu destinația sediu administrativ sucursală, în vederea închirierii, se va realiza de către o comisie mixtă, numită la nivelul SNGN Romgaz S.A.”, precizează conducerea executivă a companiei.

Rezervele din zăcământul de la Caragele erau estimate inițial de Romgaz la aproximativ 30 de miliarde de metri cubi. Proiectul Caragele presupune forajul a peste 20 de sonde de deschidere, evaluare și exploatare, extinderea infrastructurii existente și construirea unor noi facilități de suprafață.

Proiectul Caragele este prezent și în Programul de guvernare al guvernului Ciucă. Programul menționează ca obiectiv “creșterea producției interne de gaze naturale prin demararea extracției offshore, precum și prin demararea extracției din noi zăcăminte onshore – Caragele”. Din coaliția de guvernare face parte și PSD, partid condus de buzoianul Ion-Marcel Ciolacu.

Recent, ministrul Virgil Popescu a anunțat că "avem zăcămintele onshore, în interiorul țării, în special zăcământul de la Caragele, din zona Buzăului, dar zăcământul adânc de la Caragele, unde Romgaz începe investițiile și începe să sondeze din nou acum. Și acolo avem un zăcământ bogat și unde probabil, în 2023, vorbim de primele gaze din acest zăcământ".

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
sucursală
caragele
buzău