Rompetrol Well Services și-a dublat profitul comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut

Rompetrol Well Services și-a dublat profitul comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 15 mai 2023

Compania de servicii petroliere a grupului Rompetrol și-a dublat profitul net în primul trimestru al acestui an, la 2,5 milioane de lei, comparativ cu cel din ultimul trimestru al anului trecut. În primele 3 luni din 2021, Rompetrol Wel Services (PTR) înregistrase o pierdere netă de 868 mii lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rompetrol Well Services (PTR) a obținut în primul trimestru venituri totale din exploatare de 18,3 milioane lei, în creștere cu 60% față de cele de 11,4 milioane lei din exercițiul financiar precedent. În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare au crescut cu 24%, la 16 milioane lei, de la 12,9 milioane lei.

Deși în 2023 ne așteptăm ca piața să fie încă volatilă, cu un nivel scăzut de investiții noi de la principalii noștri clienți, estimăm că flexibilitatea companiei în ceea ce privește tipul de servicii furnizate, alături de o poziție financiară puternică, inclusiv numerar și echivalente de numerar, va permite activității operaționale să înregistreze un nivel similar cu cel estimat în bugetul aprobat. Compania a continuat să își gestioneze toate angajamentele în condiții de echilibru financiar, cu asigurarea tuturor disponibilităților de cash pentru achitarea integrală și în termen a angajamentelor comerciale, a drepturilor salariale și a datoriilor bugetare, spune compania în raportarea trimestrială.

Compania a acordat anul trecut un dividend substanțial, de 0,1709 lei/acțiune, din rezervele de numerar de care dispune societatea și a căror repartizare a fost solicitată în mod repetat de acționarul minoritar KJK Balkan Holding din Finlanda, cu o deținere de 10,68%. Profit.ro a semnalat încă de la exacerbarea crizei ucrainiene această asimetrie de piață care a adus investitorilor un randament anualizat de 100% într-un an bursier "roșu".

Rompetrol Well Services distribuie și în acest an peste 90% din profitul net al anului trecut sub formă de dividende, dar este departe de a aduce acționarilor randamentele de anul trecut.

La ultima cotație, de 0,556 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei este de 154,6 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
bvb
bursa
kmg international
kazahstan
petrol
kjk
dividende