Rosneft ar putea deveni acționar majoritar al Bashneft, pentru 5 miliarde dolari

Rosneft ar putea deveni acționar majoritar al Bashneft, pentru 5 miliarde dolari
scris 3 oct 2016

Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia, ar putea achiziționa o participație de 50,08% la producătorul de țiței Bashneft, contra sumei de aproximativ 325 miliarde de ruble (cinci miliarde de dolari), transmite RIA Novosti.

Guvernul ia în considerare vânzarea unui pachet majoritar de acțiuni la Bashneft și o participație de 19,5% la Rosneft, a anunțat prim vice-premierul rus Igor Shuvalov.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat, pentru ziarul rus Kommersant, că Executivul pare să fie în favoarea vânzării directe a Bashneft către Rosneft. O altă opțiune ar fi căutarea altor posibili cumpărători în următoarele zile. Conform surselor, Guvernul se așteaptă să obțină în urma vânzării Bashneft aproximativ 325 miliarde de ruble.

BP și Rosneft au format o nouă companie mixtă pentru explorări de petrol și gaze în Siberia CITEȘTE ȘI BP și Rosneft au format o nouă companie mixtă pentru explorări de petrol și gaze în Siberia

Altă companie interesată de Bashneft este Lukoil, cel mai mare producător energetic independent din Rusia, anunță sursele.

Bashneft produce aproximativ 425.000 de barili pe zi, sau 4% din producția națională a Rusiei.

Recent, Rusia a obținut 52,2 miliarde de ruble din vânzarea unei participații de 10,9% în grupul minier Alrosa.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
rusia
lukoil