Rusia este aproape de finalizarea gazoductului Nord Stream 2

Rusia este aproape de finalizarea gazoductului Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2021

Conducta de gaze Nord Stream 2 este aproape gata, în condițiile în care au mai rămas de construit doar 100 de kilometri, a declarat  vicepremierul rus, Alexander Novak, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gazoductul Nord Stream 2 este un proiect care va crea o nouă legătură energetică directă între Rusia și Germania, via Marea Baltică, scrie News.ro.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

"Sperăm că lucrările de construcție la Nord Stream 2 vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an", a declarat Alexander Novak într-o conferință de presă.

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțată jumătate de Gazprom și jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall, Engie, Uniper și Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacității de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale rusești va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Chiar dacă cei 1.230 de kilometri ai conductei sunt aproape finalizați, proiectul a fost oprit brusc în luna decembrie 2019, după decizia SUA de a sancționa companiile angajate în acest proiect.

Luna trecută însă, administrația americană a decis să renunțe să aplice sancțiuni împotriva principalei societăți implicate în construirea gazoductului NordStream 2, o decizie care a fost salutată de Kremlin dar criticată de cei care se opun acestui proiect pe motiv că va crește dependența energetică a Europei de Rusia.

Separat, ONG-ul de mediu Deutsche Umwelthilfe a anunțat miercuri că a cerut ridicarea autorizației pentru construcția conductei Nord Stream 2, din motive ce țin de protecția mediului înconjurător. Aceasta după ce recent Curtea Constituțională a Germaniei a cerut autorităților de la Berlin să înăsprească legislația în domeniul protecției climei.

Conducta Nord Stream 2 ar ocoli conductele din Ucraina, prin care Rusia a trimis gaze în Europa timp de zeci de ani. Acest lucru ar putea priva Ucraina și alte țări din Europa de Est de taxe de tranzit profitabile și ar putea submina lupta împotriva agresiunii rusești. În plus, Statele Unite, cel mai mare producător mondial de gaze, ar dori să exporte gaze naturale lichefiate în Europa, ca alternativă la gazul rusesc. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
nord stream 2