Rusia este gata să furnizeze gaz Germaniei prin Nord Stream 2, spune președintele Putin

Rusia este gata să furnizeze gaz Germaniei prin Nord Stream 2, spune președintele Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2023

Președintele rus Vladimir Putin s-a oferit să reia livrările de gaz către Germania prin conducta Nord Stream 2, în contextul prețurilor ridicate la energie din Europa, creșteri care au fost parțial provocate de decizia Rusiei de a pune capăt livrărilor, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners).

Detalii aici

Rusia este pregătită să pompeze 27 de miliarde de metri cubi de gaz pe an prin conductă, dar decizia aparține Germaniei, le-a spus președintele Putin joi experților din aproximativ 40 de țări, inclusiv Germania, prezenți la un forum internațional al Clubului de discuții Valdai, organizat în stațiunea Soci de la Marea Neagră, scrie Agerpres.

DOCUMENT Bunuri mobile ale Blue Air, pregătite să fie scoase la vânzare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Bunuri mobile ale Blue Air, pregătite să fie scoase la vânzare

Potrivit companiei Nord Stream, în 2021 au fost livrate 59 de miliarde de metri cubi de gaz prin conducta Nord Stream 1.

Șeful statului rus a criticat din nou exploziile de anul trecut care au vizat conductelor Nord Stream, calificându-le drept "acte de terorism".

Exploziile au fost înregistrate în apropierea insulei daneze Bornholm, pe 26 septembrie 2022. La scurt timp au fost descoperite patru scurgeri pe trei dintre cele patru linii ale conductelor. Conductele Nord Stream 1 și 2 se întind, fiecare, ca o linie dublă subacvatică pe o distanță de aproximativ 1.200 de kilometri între Rusia și Germania. Nord Stream 1 a furnizat o parte semnificativă din gazul importat în Europa începând cu 2011. Niciuna din cele două conducte nu livra de fapt gaz la momentul atacului, pe fondul impasului energetic în care se afla relația dintre Uniunea Europeană și Rusia ca urmare a războiului din Ucraina. La mai bine de un an de la explozii, încă nu este clar cine s-a aflat în spatele atacurilor.

Președintele Putin a acuzat joi din nou SUA că se află în spatele atacurilor, spunând că Washingtonul încearcă să își vândă propriul gaz în Europa.

În același timp, a mai spus Vladimir Putin, gazul rusesc a continuat să fie transportat zilnic prin Ucraina către Europa. Ucraina continuă să primească bani din Rusia pentru acest tranzit, a adăugat președintele rus, adăugând că atât țara sa, cât și Ucraina, adversari într-un război declanșat de Moscova în urmă cu mai bine de 19 luni, au beneficiat de vânzări.

Contractele de tranzit dintre Moscova și Kiev expiră la sfârșitul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
nord stream 2