Rusia și-a redirecționat cu succes toate exporturile de țiței afectate de sancțiunile occidentale asupra Ucrainei către țări ”prietenoase”

Rusia și-a redirecționat cu succes toate exporturile de țiței afectate de sancțiunile occidentale asupra Ucrainei către țări ”prietenoase”
scris 29 mar 2023

Rusia și-a redirecționat cu succes toate exporturile de țiței afectate de sancțiunile occidentale asupra Ucrainei către țări ”prietenoase”, a declarat ministrul Energiei Nikolai Shulginov, în timp ce anticipează că producția de petrol și gaze a țării va scădea anul acesta, transmite Reuters.

Occidentul a impus sancțiuni ample, inclusiv un embargo asupra importurilor maritime de petrol rusesc, după ce Moscova și-a trimis forțele armate în Ucraina în februarie 2022, scrie News.ro.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Antifrauda impune OMV Petrom aproape 120 milioane euro suplimentar de plată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Antifrauda impune OMV Petrom aproape 120 milioane euro suplimentar de plată

"Pot spune astăzi că am reușit să redirecționăm complet întregul volum al exporturilor afectate de embargo. Nu a existat nicio scădere a vânzărilor", a declarat Șulginov pentru un forum energetic.

Șulginov a reiterat că producția rusă de petrol și gaze ar trebui să scadă în 2023, deoarece Moscova este sub presiunea restricțiilor occidentale și a lipsei de cumpărători europeni.

Vorbind la același eveniment, Alexander Diukov, CEO al producătorului de petrol rus Gazprom Neft, a spus că 2023 va fi mai dificil decât 2022 și presiunea din partea sancțiunilor va crește.

Șulginov a spus că Rusia a lucrat pentru a-și redirecționa exporturile de petrol și produse petroliere către Asia, Africa, America Latină și Orientul Mijlociu de pe piețele sale tradiționale din Europa.

India a fost în martie cel mai mare cumpărător de țiței Urals de referință din Rusia.

Livrările către India vor reprezenta mai mult de 50% din toate exporturile maritime de petrol Urals în această lună, China pe locul doi.

Viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat că vânzările de petrol rusești către India au crescut de 22 de ori anul trecut, dar nu a specificat volumul vândut.

Novak a spus că veniturile din energie au reprezentat 42% din bugetul federal al Rusiei în 2022, în creștere de la 36% în 2021.

El a spus că industria energetică a Rusiei este sustenabilă, în ciuda provocării sancțiunilor occidentale.

Rusia trebuie să se concentreze pe stimularea exporturilor de energie către așa-numitele țări ”prietenoase” și va continua să dezvolte instrumentele de asigurare necesare pentru a sprijini acest comerț, a adăugat Novak.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol