RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, va desființa o treime din forța de muncă până în 2030

RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, va desființa o treime din forța de muncă până în 2030
scris 17 ian 2020

RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, va desființa până în 2030 aproximativ 6.000 de locuri de muncă, respectiv o treime din forța sa de muncă, în cadrul unui program de renunțare la cărbune ca sursă de energie, care va beneficia de fonduri guvernamentale de 2,6 miliarde de euro, transmite Reuters.

Renunțarea Germaniei la industria cărbunelor marchează a doua schimbare majoră pentru RWE, după ruperea fostei filiale Innogy deținută împreună cu E.ON, scrie News.ro.

Programul accelerează transformarea RWE într-un grup producător de energie regenerabilă care, împreună cu evaluarea scăzută, poate să transforme grupul într-o țintă de preluare, a apreciat banca Goldman Sachs, săptămâna trecută.

Scădere dură a vânzărilor PSA Group, în 2019. DS, singura marcă a grupului în creștere, la nivel global CITEȘTE ȘI Scădere dură a vânzărilor PSA Group, în 2019. DS, singura marcă a grupului în creștere, la nivel global

RWE a anunțat că va primi compensații de 2,6 miliarde de euro din partea guvernului german, pe parcursul a 15 ani, pentru atenuarea impactului programului.

Totuși, suma este mai mică decât impactul anticipat de grup la 3,5 miliarde de euro, chiar și excluzând pierderea de profit estimată.

RWE anticipează reevaluări în scădere a activelor de o jumătate de miliard de euro, în urma programului de închidere a centralelor energetice și a minelor de suprafață. Aproximativ 250 de milioane de euro vor fi alocate pentru măsuri dedicate personalului.

viewscnt
Afla mai multe despre
rwe
carbune
energie