Senatul a sărit din deadline cu ″suprataxa OMV Petrom″. Aviz negativ într-o Comisie cu 2 foști miniștri de Finanțe

Senatul a sărit din deadline cu ″suprataxa OMV Petrom″. Aviz negativ într-o Comisie cu 2 foști miniștri de Finanțe
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 8 feb 2023

Comisiile pentru Energie și Economică ale Senatului aveau termen până pe 7 februarie pentru a elabora și trimite către plenul camerei superioare a Parlamentului raportul pe fond asupra proiectului legii de aprobare a OUG nr. 186/2022 privind contribuția de solidaritate de 60% pe ″profiturile excesive″ ale companiilor a căror cifră de afaceri a fost obținută în proporție de cel puțin 75% din activități de extracție de hidrocarburi și fabricare de produse petroliere rafinate, adoptată la finalul anului trecut în aplicarea unui Regulament UE din octombrie, însă deadline-ul nu a fost respectat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ordonanța a dus la controverse intense în spațiul public, după ce cel mai mare producător de țiței și gaze din România, OMV Petrom, controlat de grupul austriac OMV, a anunțat de 2 ori că, în baza rezultatelor sale financiare pe anul trecut și a prevederilor OUG, consideră că nu datorează contribuția de solidaritate.

Compania de IT SoftServe, fondată în Ucraina, printre cele mai mari companii de tehnologie din Europa de Est, se extinde puternic în România și caută angajați CITEȘTE ȘI Compania de IT SoftServe, fondată în Ucraina, printre cele mai mari companii de tehnologie din Europa de Est, se extinde puternic în România și caută angajați

Pentru proiect, primit de Biroul permanent al Senatului de la Guvern pe 29 decembrie 2022, a fost aprobată dezbaterea în procedură de urgență, iar termenul de adoptare tacită este 26 februarie 2023.

Termenul de depunere de către senatori a eventualelor propuneri de amendamente la ordonanță a fost 2 februarie 2023.

Zoom intră în hora concedierilor - dă afară 15% dintre angajați, CEO-ul își taie aproape tot salariul. \ CITEȘTE ȘI Zoom intră în hora concedierilor - dă afară 15% dintre angajați, CEO-ul își taie aproape tot salariul. "Am făcut greșeli."

În plus, dintre cele 4 comisii permanente senatoriale care trebuiau să emită avize consultative asupra draftului de act normativ, de asemenea până pe 2 februarie, doar 3 s-au conformat deocamdată.

Una dintre ele, Comisia pentru Drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități, a emis chiar aviz negativ, cu majoritate de voturi. Comisia numără 4 membri de la PSD, 3 de la PNL, 2 de la USR, 1 de la UDMR și 1 de la AUR.

ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma

Printre membrii ei sunt 2 foști miniștri de Finanțe, respectiv președinta Anca Dragu (USR), care a ocupat funcția în Guvernul tehnocrat Cioloș, și Florin Cîțu (PNL).

Contribuția de solidaritate din România, introdusă printr-o OUG ce prezintă risc de neconstituționalitate, este în cotă de 60% din profiturile impozabile care depășesc cu mai mult de 20% media celor înregistrate în perioada 2018-2021. Această rată de impunere este aproape dublă față de cea minimă prevăzută de Regulamentul UE, de 33%, și a treia cea mai mare dintre țările care au anunțat astfel de contribuții, conform datelor analizate de Profit.ro. Guvernul speră să încaseze anul acesta 3,9 miliarde lei din contribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
contributie de solidaritate omv petrom
contributie solidaritate petrol gaze carbune rafinarii
suprataxare petrol gaze rafinarii carbune
supraimpozitare energie