Serinus Energy, controlată de miliardarul polonez Kulczyk, se pregătește să pună în funcțiune o nouă sondă la Moftinu

Serinus Energy, controlată de miliardarul polonez Kulczyk, se pregătește să pună în funcțiune o nouă sondă la Moftinu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 feb 2020

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de un fond de investiții al miliardarului polonez Sebastian Kulczyk, a finalizat testele la cea de a treia sondă de gaze de la Moftinu, din județul Satu Mare, rezultatele indicând volume echivalente cu aproximativ 1.000 de barili de petrol (boe) pe zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sonda Moftinu 1004, forată la o adâncime de 1.000 de metri, a înregistrat un debit mediu de 6 milioane de picioare cubice standard pe zi (aproximativ 170.000 mc/zi, sau 1.000 boe/zi) în timpul testelor.

Serinus a precizat că Moftinu 4 a identificat cinci zone cu hidrocarburi, sonda urmând să fie conectată în următoarele zile la centrala de gaze deținută de companie în localitate. Pe lângă Moftinu 1004, Serinus operează sondele Moftinu 1003 și Moftinu 1007 la concesiunea din Satu Mare.

Atenție - O veste bună și una rea pentru consumatorii care nu-și aleg un furnizor concurențial până la 1 iulie 2020: nu rămân fără gaze, însă vor plăti prețul impus de actualul furnizor! CITEȘTE ȘI Atenție - O veste bună și una rea pentru consumatorii care nu-și aleg un furnizor concurențial până la 1 iulie 2020: nu rămân fără gaze, însă vor plăti prețul impus de actualul furnizor!

Compania a lansat producția comercială la Moftinu în aprilie anul trecut. Polonezii au semnat un contract pe un an cu Vitol Gas, cel mai mare trader independent de energie din lume, în vederea vânzării gazelor extrase în România.

De asemenea, Serinus a încheiat un acord cu operatorul sistemului național de transport al țițeiului și condensatului, Conpet, pentru transportul la rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom a condensatului extras odată cu gazele naturale de la Moftinu.

Compania poloneză exploatează, prin intermediul subsidiarei Serinus Energy România (fosta Winstar Satu Mare), perimetrul de hidrocarburi Satu Mare, unde a identificat rezerve recuperabile de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze naturale, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

Serinus Energy este controlată de Kulczyk Investments, fond de investiții înființat de fostul miliardarul polonez Jan Kulczyk, care a decedat în 2015. Kulczyk Investments este condus în prezent de fiul lui Jan Kulczyk, Sebastian, creditat de Forbes cu o avere de 1,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
serinus energy
serinus romania
moftinu
sonda gaze
satu mare
productie
teste