Simtel Team devine producător de energie electrică regenerabilă finalizând prima fază a unui parc fotovoltaic

Simtel Team devine producător de energie electrică regenerabilă finalizând prima fază a unui parc fotovoltaic
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2023

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și jucător în domeniul energiei regenerabile, anunță finalizarea primei faze a parcului fotovoltaic de la Pleșoiu, județul Olt, care face parte din noua linie de business dezvoltată de companie, respectiv producția de energie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe termen mediu și lung, scopul proiectului de la Pleșoiu este producerea și vânzarea energiei electrice provenite de la panourile fotovoltaice. Aceasta urmează să fie comercializată prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii sau prin OPCOM (Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale din România).

DOCUMENT Cum a ajuns compania de stat strategică Romaero să-și plătească facturile de curent la Hidroelectrica ″în natură″ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cum a ajuns compania de stat strategică Romaero să-și plătească facturile de curent la Hidroelectrica ″în natură″

„Finalizarea primei faze a proiectului de la Pleșoiu marchează o etapă majoră în evoluția Simtel, prin dezvoltarea unei noi linii de business care vizează producția de energie electrică regenerabilă. Acest pas reprezintă o oportunitate remarcabilă pentru noi, având deja know-how-ul necesar pentru instalarea, mentenanța și operarea unor parcuri fotovoltaice. În plus, în comparație cu proiectele pentru care furnizăm servicii și soluții specifice, producția de energie are o valoare adăugată mult mai mare pentru companie, urmând să genereze venituri suplimentare importante în perioada următoare. Totodată, suntem încântați că începând de acum, acționarii și investitorii Simtel fac parte integrantă din procesul de tranziție al României către energia verde, prin implicarea lor în primul proiect dintr-o serie de inițiative de energie regenerabilă ale Simtel. Odată finalizat integral, parcul fotovoltaic de la Pleșoiu va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu peste 1.500 tone pe an”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și Președintele Consiliului de Administrație al Simtel Team.

Proiectul de la Pleșoiu este împărțit în două faze, dintre care prima a fost finalizată, aceasta având o putere instalată de 0,988 MWp, obținută de la 2.244 de panouri fotovoltaice. A doua fază va avea o putere instalată de 0,712 MWp, generată de 1.320 de panouri fotovoltaice. Pentru aceasta din urmă sunt demarate procedurile de obținere a autorizațiilor necesare, având termen de finalizare estimat prima jumătate a anului 2024. La finalizarea întregului proiect, Simtel va opera un parc fotovoltaic cu o putere instalată totală de 1,7 MWp.
În primul an de funcționare, faza I a proiectului va avea o producție estimată de energie de 1.372,38 MWh. Odată cu finalizarea integrală a centralei electrice fotovoltaice, aceasta va produce o cantitate de 2.603,78 MWh în primul an de funcționare. Suprafața totală a terenului unde este localizată centrala electrică, ce cuprinde ambele faze, se ridică la aproximativ 23.000 mp.

Transelectrica pierde pe bandă rulantă litigiile cu foști șefi dați afară. Compania trebuie să plătească milioane de lei compensații CITEȘTE ȘI Transelectrica pierde pe bandă rulantă litigiile cu foști șefi dați afară. Compania trebuie să plătească milioane de lei compensații

„Dorim să extindem acest domeniu de activitate în viitor, cu planul ca, pe termen mediu, să atingem o putere instalată totală de 100MW în parcurile noastre. În prezent, lucrăm la astfel de proiecte de producere a energiei electrice, care se află în diverse stadii de evoluție, de la achiziție la autorizare, avizare sau certificare. Dezvoltarea activității de producere a energiei electrice regenerabile reconfirmă angajamentul nostru față de asigurarea independenței energetice a României și a unui mediu mai curat pentru noi și generațiile viitoare”, a adăugat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

Prima fază a proiectului Pleșoiu a fost finanțată din surse proprii ale companiei, iar în prezent, Simtel se află în plin proces de negociere cu multiple bănci pentru refinanțarea primei faze a proiectului și, de asemenea, finanțarea celei de-a doua faze.

În ceea ce privește rezultatele financiare, în primul trimestru din 2023, Simtel a înregistrat la nivel con-solidat o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei, o creștere cu 579% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 896%. Compania urmează să publice rezultatele financiare pentru primul semestru din 2023 pe data de 7 septembrie.

Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 301 milioane de lei.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluții în domeniul telecomunicațiilor, energie regenerabilă și automatizări industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie electrică regenerabilă
simtel team