Spania a confirmat planurile de a închide centralele nucleare

Spania a confirmat planurile de a închide centralele nucleare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Spania a confirmat planurile de a închide centralele nucleare ale țării până în 2035, prezentând măsuri energetice, inclusiv termene prelungite pentru proiectele din surse regenerabile și licitații ajustate pentru surse regenerabile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gestionarea deșeurilor radioactive și dezmembrarea centralelor, a căror oprire va începe în 2027, va costa aproximativ 20,2 miliarde de euro (22,4 miliarde de dolari) și va fi plătită de un fond susținut de operatorii centralelor, a spus guvernul.

DOCUMENT CONFIRMARE Guvernul îngheață încă 6 luni tarifele RCA, doar ușor ajustate. Situație de criză. Calcul special de despăgubire la accident CITEȘTE ȘI DOCUMENT CONFIRMARE Guvernul îngheață încă 6 luni tarifele RCA, doar ușor ajustate. Situație de criză. Calcul special de despăgubire la accident

Viitorul centralelor nucleare ale țării, care generează aproximativ o cincime din energia electrică a Spaniei, a fost o problemă fierbinte în timpul campaniei electorale recente, iar Partidul Popular (PP) conservator, aflat în opoziție, s-a angajat să inverseze eliminarea planificată, scrie News.ro.

Mai recent, unul dintre principalele lobby-uri de afaceri a cerut extinderea utilizării acestor centrale.

Printre alte măsuri s-au numărat modificările aduse regulilor care guvernează dezvoltarea de noi proiecte de energie verde și licitațiile de energie regenerabilă.

FOTO Hidroelectrica: Cine reprezintă acționarii minoritari în Consiliul de Supraveghere după listare CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica: Cine reprezintă acționarii minoritari în Consiliul de Supraveghere după listare

Guvernul a fost de acord să prelungească termenele administrative cheie pentru noile proiecte.

Termenul pentru obținerea unei autorizații de construire, de exemplu, a fost majorat cu șase luni, la 49 de luni.

Licitațiile pentru energie regenerabilă pot include acum criterii calitative care să țină cont de standardele sociale și de mediu, pentru ”a recunoaște valoarea adăugată a produselor europene”, a spus Ministerul Energiei într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
centrale nucleare