Specialiștii români în energie nucleară din străinătate sunt interesați să lucreze la centrala de la Cernavodă

Specialiștii români în energie nucleară din străinătate sunt interesați să lucreze la centrala de la Cernavodă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2019

Centrala nucleară de la Cernavodă a început să atragă atenția specialiștilor români plecați în străinătate, care doresc să se întoarcă în țară pentru a lucra la viitoarele proiecte ale Nuclearelectrica (SNN), a declarat, miercuri, Cosmin Ghiță, directorul general al producătorului de energie, într-o conferință de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Resursa umană rămâne prioritate zero pentru noi. Ne axăm pe schimbul dintre generații, să atragem cât mai mulți tineri prin burse, internshipuri. Am început să pregătim tinerii prin programe de master, unde am avut 20 de burse", a arătat Ghiță, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis, primul oficial care confirmă intenția Exxon de a se retrage din proiectul Neptun Deep și cauzele care i-au fost comunicate CITEȘTE ȘI Președintele Klaus Iohannis, primul oficial care confirmă intenția Exxon de a se retrage din proiectul Neptun Deep și cauzele care i-au fost comunicate

Potrivit acestuia, deși salariile sunt mai mici decât la centralele nucleare din alte țări, Nuclearelectrica este o companie foarte bine văzută la nivel global.

"Am început o diagnoză organizațională, pentru a vedea ce putem face să devenim mai atractivi. Cred că e important ca lumea să știe că suntem un mediu deschis, să știe ce înseamnă să lucreze la Cernavodă. Am început să atragem și atenția specialiștilor plecați din România. Simțim tatonări că poate sunt interesați să se întoarcă, suntem foarte optimiști. Spre exemplu, proiectul de retehnologizare a Unității 1 de la Cernavodă este condus de un român întors din Canada. SNN este o companie foarte bine văzută la nivel global, iar gradul de mândrie profesională este foarte important", a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavodă
energie nucleară