Specialiștii români în energie nucleară din străinătate sunt interesați să lucreze la centrala de la Cernavodă

Specialiștii români în energie nucleară din străinătate sunt interesați să lucreze la centrala de la Cernavodă
scris 14 aug 2019

Centrala nucleară de la Cernavodă a început să atragă atenția specialiștilor români plecați în străinătate, care doresc să se întoarcă în țară pentru a lucra la viitoarele proiecte ale Nuclearelectrica (SNN), a declarat, miercuri, Cosmin Ghiță, directorul general al producătorului de energie, într-o conferință de presă.

"Resursa umană rămâne prioritate zero pentru noi. Ne axăm pe schimbul dintre generații, să atragem cât mai mulți tineri prin burse, internshipuri. Am început să pregătim tinerii prin programe de master, unde am avut 20 de burse", a arătat Ghiță, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis, primul oficial care confirmă intenția Exxon de a se retrage din proiectul Neptun Deep și cauzele care i-au fost comunicate CITEȘTE ȘI Președintele Klaus Iohannis, primul oficial care confirmă intenția Exxon de a se retrage din proiectul Neptun Deep și cauzele care i-au fost comunicate

Potrivit acestuia, deși salariile sunt mai mici decât la centralele nucleare din alte țări, Nuclearelectrica este o companie foarte bine văzută la nivel global.

"Am început o diagnoză organizațională, pentru a vedea ce putem face să devenim mai atractivi. Cred că e important ca lumea să știe că suntem un mediu deschis, să știe ce înseamnă să lucreze la Cernavodă. Am început să atragem și atenția specialiștilor plecați din România. Simțim tatonări că poate sunt interesați să se întoarcă, suntem foarte optimiști. Spre exemplu, proiectul de retehnologizare a Unității 1 de la Cernavodă este condus de un român întors din Canada. SNN este o companie foarte bine văzută la nivel global, iar gradul de mândrie profesională este foarte important", a adăugat el.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cernavodă
energie nucleară