Startup-ul polonez Lerta atrage aproape 3 milioane de euro, inclusiv pentru extinderea în România. Cei mai mulți bani au venit de la Photon Energy, prezent pe piața locală cu proiecte de energie solară

Startup-ul polonez Lerta atrage aproape 3 milioane de euro, inclusiv pentru extinderea în România. Cei mai mulți bani au venit de la Photon Energy, prezent pe piața locală cu proiecte de energie solară
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 dec 2021

Compania poloneză Lerta a atras 12,75 milioane de zloți (2,77 milioane euro) de la Photon Energy și alți doi investitori, în cea mai recentă rundă de finanțare seria A. Fondurile vor fi utilizate inclusiv pentru extinderea companiei poloneze pe piața românească, unde a obținut o licență de comercializare a energiei electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania de energie regenerabilă și purificare a apei Photon Energy, înregistrată în Olanda, a contribuit cu 8,75 milioane de zloți (1,9 milioane de euro) la finanțare, majorându-și participația la compania poloneză de la 12% la 24%.

Capitalul nou obținut va ajuta Lerta să își dezvolte centrala electrică virtuală - VPP (o agregare de producători de energie electrică interconectați, care își pun la comun capacitățile și acționează unitar în funcție de necesitățile din piață) și să își extindă activitatea de comercializare a energiei electrice după ce a obținut licențele necesare în Polonia, Ungaria, România și Cehia.

Photon Energy și Lerta au încheiat un parteneriat strategic la începutul anului, inclusiv cu scopul exinderii companiei poloneze în România, unde Phonton Energy este deja prezentă. La finele lunii septembrie, Photon Energy avea în dezvoltare proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 217,6 MW în România.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Recent, în baza parteneriatului cu Photon Energy, compania a început să comercializeze în piață energia electrică produsă de Photon la centrala fotovoltaică din Ungaria.

"Parteneriatul strategic cu Photon Energy înseamnă mult mai mult decât o investiție de capital. Sinergiile dintre cele două companii se întind dincolo de piața poloneză; cel mai important este că acestea vizează piețele pe care Photon Energy este deja prezentă și se dezvoltă puternic, cum ar fi Ungaria și România", declara, în urmă cu un an, Borys Tomala, fondator și CEO al Lerta.

Lerta este un startup polonez care dezvoltă o centrală electrică virtuală (VPP). Compania deține o platformă software de prognoză, echilibrare și optimizare, precum și algotrading (tranzacționare automată bazată de algoritmi). Compania își oferă serviciile consumatorilor industriali de energie și, de când a obținut licențele necesare, și producătorilor independenți de energie.

VPP-ul Letra are în prezent o capacitate de 60MW de la 100 de unități diferite de producție a energiei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lerta
photon energy
energie regenerabila
vpp
centrala electrica virtuala