Un reactor de la Cernavodă, oprit pentru repararea unui paratrăsnet

Un reactor de la Cernavodă, oprit pentru repararea unui paratrăsnet
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă va fi oprită în mod controlat  în această seară, pentru realizarea unor lucrări de reparație la un paratrăsnet montat pe unul din stâlpii liniei de evacuare a puterii reactorului, a transmis operatorul centralei, compania de stat Nuclearelectrica (SNN).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Realizarea lucrărilor de reparație necesită oprirea controlată a Unității 1. Lucrările de reparație sunt realizate cu respectarea procedurilor CNE Cernavodă și nu au impact asupra personalului, populației sau mediului înconjurător", se menționează în comunicatul SNN.

Dosar penal după ce Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării, a convocat capii Poliției din Vrancea pentru a le cere socoteală că fiul său a fost oprit în trafic CITEȘTE ȘI Dosar penal după ce Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării, a convocat capii Poliției din Vrancea pentru a le cere socoteală că fiul său a fost oprit în trafic

Compania precizează că va transmite comunicat de resincronizare a unității 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Național după finalizarea lucrărilor de reparație.

Cele două reactoare de la Cernavodă asigură cumulat circa 20% din consumul anual de energie electrică al României.

viewscnt
Afla mai multe despre
oprire reactor cernavoda
nuclearelectrica
reparatii reactor cernavoda
centrala nucleara cernavoda