Un reactor de la Cernavodă, oprit pentru repararea unui paratrăsnet

Un reactor de la Cernavodă, oprit pentru repararea unui paratrăsnet
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă va fi oprită în mod controlat  în această seară, pentru realizarea unor lucrări de reparație la un paratrăsnet montat pe unul din stâlpii liniei de evacuare a puterii reactorului, a transmis operatorul centralei, compania de stat Nuclearelectrica (SNN).

"Realizarea lucrărilor de reparație necesită oprirea controlată a Unității 1. Lucrările de reparație sunt realizate cu respectarea procedurilor CNE Cernavodă și nu au impact asupra personalului, populației sau mediului înconjurător", se menționează în comunicatul SNN.

Dosar penal după ce Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării, a convocat capii Poliției din Vrancea pentru a le cere socoteală că fiul său a fost oprit în trafic CITEȘTE ȘI Dosar penal după ce Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării, a convocat capii Poliției din Vrancea pentru a le cere socoteală că fiul său a fost oprit în trafic

Compania precizează că va transmite comunicat de resincronizare a unității 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Național după finalizarea lucrărilor de reparație.

Cele două reactoare de la Cernavodă asigură cumulat circa 20% din consumul anual de energie electrică al României.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
oprire reactor cernavoda
nuclearelectrica
reparatii reactor cernavoda
centrala nucleara cernavoda