SUA reactivează sancțiunile împotriva sectorului de petrol și gaze al Venezuelei

SUA reactivează sancțiunile împotriva sectorului de petrol și gaze al Venezuelei
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

SUA au anunțat că reactivează sancțiunile împotriva sectorului de petrol și gaze al Venezuelei, din cauza nerespectării de către Caracas a angajamentelor luate în vederea desfășurării de alegeri prezidențiale în acest an, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'În absența unor progrese (...), mai ales pentru a le permite tuturor candidaților la președinție să concureze la alegerile din acest an, Statele Unite nu vor reînnoi licența (care autorizează achiziția de petrol și gaze venezuelene) atunci când aceasta va ajunge la scadență pe 18 aprilie 2024', a transmis purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, citat într-un comunicat.

Profitul Romgaz: A scăzut marginal anul trecut, va crește ușor în 2024. Ce va fi după CITEȘTE ȘI Profitul Romgaz: A scăzut marginal anul trecut, va crește ușor în 2024. Ce va fi după

Washingtonul anunțase deja luni seară că va impune din nou sancțiuni împotriva companiei publice Minerven, care exploatează mine aurifere, scrie Agerpres.

Organismul de control financiar (OFAC) al Departamentului Trezoreriei al SUA a indicat, într-o notă, că dă termen până la 13 februarie pentru 'terminarea oricărei tranzacții în curs' cu Minerven.

Reprezentanții președintelui Nicolas Maduro și ai opoziției semnaseră un acord electoral în octombrie 2023, în Barbados, în vederea desfășurării de alegeri prezidențiale în a doua jumătate a lui 2024.

Ca răspuns la acest acord, Washingtonul reautorizase achiziția de petrol și gaz venezuelene pentru o durată de șase luni.

Ucraina vrea să construiască patru reactoare suplimentare la centrala Nucleară Hmelnițki pentru a compensa pierderea Centralei Nucleare Zaporojie CITEȘTE ȘI Ucraina vrea să construiască patru reactoare suplimentare la centrala Nucleară Hmelnițki pentru a compensa pierderea Centralei Nucleare Zaporojie

Însă Curtea Supremă a Venezuelei a confirmat săptămâna trecută hotărârea care o declarase neeligibilă pentru alegerile prezidențiale pe principala candidată a opoziției, Maria Corina Machado, pentru susținerea sancțiunilor americane și corupție.

Acordul din Barbados 'rămâne mecanismul cel mai viabil' de rezolvare a crizei din Venezuela, insistă Departamentul de Stat, 'dar va trebui pentru aceasta ca Maduro și reprezentanții săi să respecte foaia de parcurs și să vegheze ca opoziția să aibă dreptul de a-și alege liber candidații'.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni
venezuela
sua
petrol