Sudul Europei spune „nu” propunerii Comisiei Europene de reducere cu 15% a consumului de gaze

Sudul Europei spune „nu” propunerii Comisiei Europene de reducere cu 15% a consumului de gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2022

Grecia, Spania, Portugalia și Italia resping apelul UE cu privire la o reducere cu 15% a consumului de gaze naturale, fiecare țară explicând motivele pentru care se opune acestei propuneri, scrie publicația greacă To Vima.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poziția Greciei împotriva propunerii UE de a limita consumul de gaze naturale cu 15% a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou, subliniind că Atena a transmis Comisiei Europene propriile sale propuneri. Potrivit lui Oikonomou, propunerile guvernului grec pentru atenuarea creșterii fără precedent a prețurilor la energie oferă soluții pentru această problemă, dar și pentru furnizarea de gaze naturale, arată Rador.

ArcelorMittal Hunedoara reduce temporar activitatea, cu plata limitată a salariilor CITEȘTE ȘI ArcelorMittal Hunedoara reduce temporar activitatea, cu plata limitată a salariilor

Prima țară care a reacționat a fost Spania, ministrul Tranziției Ecologice, Teresa Ribera, respingând categoric ideea unei reduceri cu 15% a consumului de gaze naturale, așa cum a solicitat Bruxelles-ul și spunând că această măsură nu este nici necesară, nici „echitabilă” și nici „eficientă”.

Atitudinea Portugaliei a fost și ea negativă. Ministrul Mediului și Energiei, João Galamba, a criticat Comisia Europeană pentru că a conceput o propunere „neviabilă”, care obligă Portugalia „să rămână fără curent electric”. 

Reacțiile sunt puternice și în Italia, întrucât, înainte de a demisiona din funcția de prim-ministru, Mario Draghi se deplasase în Algeria pentru a încheia un acord de aprovizionare a Italiei cu gaze naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
gaze
ue