Supermarketurile din Franța vând carburanți la preț de producător

Supermarketurile din Franța vând carburanți la preț de producător
scris 5 nov 2018

Lanțurile franceze de supermarketuri Leclerc și Carrefour au decis ca, în luna noiembrie, să vândă carburanți la același preț cu cel plătit producătorilor, fără niciun profit pentru comerciant, ca răspuns la nemulțumirea automobiliștilor față de creșterea prețului carburanților, informează AFP.

În ultimul an, prețul motorinei la pompă a crescut cu aproximativ 23% iar cel al benzinei cu aproximativ 15%, ceea ce a sporit presiunile pentru numeroși automobiliști francezi, în special pentru cei care trebuie să utilizeze automobilul propriu pentru a merge la muncă, scrie Agerpres.

OMV a semnat un act adițional prin care-și majorează volumul de gaze importat anual de la Gazprom cu echivalentul producției trimestriale a Petrom CITEȘTE ȘI OMV a semnat un act adițional prin care-și majorează volumul de gaze importat anual de la Gazprom cu echivalentul producției trimestriale a Petrom

În replică, o mobilizare de amploare este prevăzută a avea loc în ziua de 17 noiembrie, atât în Franța cât și în Belgia

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
supermarket
combustibil
franta