ELCEN solicită ANRE majorarea prețului de producție al gigacaloriei cu aproximativ 10%

ELCEN solicită ANRE majorarea prețului de producție al gigacaloriei cu aproximativ 10%
scris 5 nov 2018

ELCEN a solicitat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a prețului de producție al gigacaloriei cu aproximativ 10%, a declarat, luni, Claudiu Crețu, administratorul special al celui mai mare producător de energie termică din România.

Acesta a precizat faptul că solicitarea a fost necesară pentru ca societatea să-și acopere costurile, dar și că majorarea se va reflecta în facturile finale plătite de populație, scrie Agerpres.

Rusia îngheață prețul carburanților, pe fondul scăderii drastice în popularitate a președintelui Vladimir Putin. În România a fost propusă o măsură asemănătoare CITEȘTE ȘI Rusia îngheață prețul carburanților, pe fondul scăderii drastice în popularitate a președintelui Vladimir Putin. În România a fost propusă o măsură asemănătoare

"Prețul gazului a crescut, deci în consecință se actualizează prețul gigacaloriei. Am solicitat ANRE actualizarea acestui preț și, în momentul în care vom avea aprobat acest tarif de la Autoritate, e opțiunea Primăriei Municipiului București de a acoperi subvenția. Noi estimăm o creștere a prețului gigacaloriei undeva în jur 10%. Dacă ANRE aprobă actualizarea, tariful gigacaloriei ar putea crește chiar și din această lună. Prețul gigacaloriei este compus din prețul de producere, prețul de tarif și prețul de distribuție. Eu vorbesc despre prețul de producere al Elcen, nu de prețul gigacaloriei care ajunge la populație. Prețul de producere la Elcen are mai multe categorii. În prezent, prețul pe gigacalorie care pleacă de la Elcen e undeva la 180 de lei, la care se adaugă preț de transport și distribuție și se ajunge la prețul final, de 360 - 370 de lei. Din acest preț, Primăria Municipiului București acoperă, prin subvenție, un anumit procent", a spus Crețu, la finalul unei conferințe pe teme energetice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
elcen
anre