Timur-Vasile Chiș a renunțat la mandatul de director general al Conpet

Timur-Vasile Chiș a renunțat la mandatul de director general al Conpet
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2021

Transportatorul național de țiței Conpet a anunțat marți că Timur –Vasile Chiș a renunțat la mandatul de director general al companiei, iar atribuțiile și responsabilitățile acestuia au fost preluate de Mihaela Anamaria Dumitrache, director general adjunct.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Societatea Conpet informează acționarii și investitorii că urmare a deciziei lui Timur –Vasile Chiș de a renunța la mandatul de director general, exprimată prin cererea înregistrată la societate sub nr. 1106/ 11 ianuarie 2021, Consiliul de Administrație, în ședința din data de 12 ianuarie 2021, a luat act de decizia acestuia, cu mențiunea că perioada de preaviz acceptată de către CA va fi până la sfârșitul datei de 18 ianuarie 2021. Totodată, Consiliul de Administrație a împuternicit-o pe Mihaela Anamaria Dumitrache - director general adjunct să îndeplinească și atribuțiile și responsabilitățile aferente funcției de director general, începând cu data de 19 ianuarie 2021 și până la data numirii unui director general care va fi selectat înconformitate cu prevederile OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, dar nu mai târziu de 5 luni de la data prezentei, respectiv până la data de 8 iunie 2021, delegându-i conducerea societății în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu contractul de mandat”, arată un anunț al companiei.

Acesta a fost numit la conducerea companiei în noiembrie 2018, cu un mandat de patru ani, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Rocadă în rândul importatorilor de gaze: AIK Energy a coborât de la 40% la 7%, Premier Energy a urcat de la 1% la peste 25% CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Rocadă în rândul importatorilor de gaze: AIK Energy a coborât de la 40% la 7%, Premier Energy a urcat de la 1% la peste 25%

Profitul net al transportatorului național de țiței Conpet a scăzut cu 2,3% în primele nouă luni din 2020 la 48,94 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut ușor cu 0,1%, la 304 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În perioada ianuarie-septembrie, compania a transportat prin Sistemul Național de Transport (SNT) o cantitate de 5,01 milioane tone țiței, condensat și gazolină, mai puțin cu 5,7% față de aceeași perioadă din 2019.

Sistemul de transport prin conducte are o lungime de aproximativ 3.800 km, din care, în prezent, se utilizează pentru transportul țițeiului, gazolinei, condensatului 3.161 km de conducte.

Societatea deține o poziție de monopol pe piața transporturilor de țiței prin conducte, neavând astfel concurenți în domeniul său de activitate.

În perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2020, Conpet a realizat investiții în valoare de 66,09 milioane lei. Proiectele de investiții vizează atât creșterea eficienței activității de transport, cât și operarea în siguranță a Sistemului Național de Transport.

Compania are circa 1.600 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
timur-vasile chiș
conpet