Traderul german de gaze Uniper va avea nevoie de alte 25 de miliarde de euro pentru a acoperi pierderile provocate de oprirea livrărilor rusești de gaze

Traderul german de gaze Uniper va avea nevoie de alte 25 de miliarde de euro pentru a acoperi pierderile provocate de oprirea livrărilor rusești de gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2022

Traderul german de gaze Uniper anticipează că va avea nevoie de alte 25 de miliarde de euro din partea guvernului german, pentru a acoperi pierderile provocate de oprirea livrărilor rusești de gaze, ceea ce va ridica valoarea programului de salvare la 51 de miliarde de euro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul de salvare modificat reflectă anularea unei taxe pe gaze menită să ajute importatorii germani de gaze să suporte costuri suplimentare și ridică suma pentru naționalizarea Uniper, scrie News.ro.

Consumatorii casnici care care au făcut economie de energie în 2022 vor fi recompensați în acest an CITEȘTE ȘI Consumatorii casnici care care au făcut economie de energie în 2022 vor fi recompensați în acest an

Surse au declarat luna trecută că sunt necesare fonduri suplimentare zeci de miliarde de euro pentru a stabiliza Uniper, după ce Berlinul a decis să renunțe la taxă, care ce ar fi permis companiilor de gaze să transfere majoritatea costurilor mai mari de achiziție către clienți.

”Este vorba despre nimic mai puțin decât o parte substanțială din factura pentru gaze a Germaniei, care va fi plătită acum din veniturile fiscale și nu, așa cum era planificat inițial, printr-o suprataxă pentru gaze”, a declarat directorul general al, Klaus Dieter Maubach.

Acțiunile Uniper, care au scăzut cu 84% până în prezent, au coborât miercuri cu până la 4,5%.

Conform celui mai recent acord, Berlinul va subscrie tranșe de capital autorizat în valoare totală de până la 25 de miliarde de euro, pentru a acoperi pierderile din volumele restante de gaze rusești până în 2024, a declarat cel mai mare importator de gaze din Germania.

Investitorii vor vota acordul, inclusiv acțiuni susținute de stat de până la 33 de miliarde de euro, linii de credit de până la 18 miliarde de euro de la banca de stat KfW și 500 de milioane pentru cumpărarea companiei-mamă a Uniper, Fortum , a o ședință din 19 dec.

Uniper aproape s-a prăbușit după ce compania rusă Gazprom, cel mai mare furnizor al său, a oprit fluxurile de gaze la începutul acestui an, ceea ce Berlinul a spus că este o reacție la sancțiunile occidentale din cauza războiului din Ucraina, ceea ce Moscova neagă.

Acest lucru nu numai că a declanșat o pierdere netă de 40 de miliarde de euro la Uniper, cea mai mare din istoria corporației germane, dar a forțat Germania să naționalizeze compania pentru a evita ceea ce a descris drept un efect în stilul Lehman Brothers în sectorul energetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
uniper