Transelectrica și-a planificat pentru acest an investiții de 400 milioane lei

Transelectrica și-a planificat pentru acest an investiții de 400 milioane lei
scris 4 iul 2018

Compania națională de transport al energiei electrice Transelectrica are planificate pentru acest an investiții de 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi, spune directorul general executiv al societății, Adrian Constantin Rusu, într-un comunicat.

Conducerea Transelectrica s-a întâlnit marți cu reprezentanții contractorilor și furnizorilor săi în vederea identificării măsurilor de optimizare a procesului de derulare a contractelor de investiții și de mentenanță. Scopul întâlnirii a fost de a identifica măsurile care să faciliteze urgentarea programului de investiții și de mentenanță al companiei, scrie News.ro.

”Principalul obiectiv al Transelectrica este realizarea efectivă a investițiilor, ceea ce se va traduce pe termen lung prin sustenabilitate și predictibilitate pentru companie, acționari și pentru investitori. Este strategic să dezvoltăm o viziune orientată spre investiții, să îmbunătățim substanțial cuantumul investițiilor și ne canalizăm toate eforturile pe această direcție, iar aceste întâlniri sunt esențiale. Transelectrica are anul acesta un plan de investiții de peste 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi. Este un plan foarte serios, iar rețeaua de transport al energiei electrice are nevoie de investiții și de mentenanță și pe aceste activități ne concentrăm toate eforturile”, a declarat Adrian Constantin Rusu.

FOTO Prima imagine a T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine a T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse

El afirmă că Transelectrica are proiecte majore în derulare sau pe care urmează să le demareze: proiecte de interes comun la nivel european, linii de înaltă tensiune pentru închiderea inelului de 400 kV, retehnologizări și modernizări de stații.

”În cadrul întâlnirii s-au discutat modalități de rezolvare a blocajelor întâmpinate în derularea proiectelor de investiții și de mentenanță, urmând ca ulterior acestea să fie implementate, astfel încât procesele să fie îmbunătățite semnificativ”, mai spun oficialii companiei.

Transelectrica este Operatorul de Transport și de Sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 38.000 MVA și 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariați și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Transelectrica are o capitalizare de 1,57 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica