Transgaz a semnat cu BERD un memorandum pentru susținerea investițiilor în sectorul energetic

Transgaz a semnat cu BERD un memorandum pentru susținerea investițiilor în sectorul energetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2020

Transportatorul național de gaze Transgaz și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea și susținerea investițiilor în sectorul energetic din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transgaz are un Plan de Dezvoltare pe zece ani în care proiectele FID (Final Investment Decision) și A-FID (AdvanceFinal Investment Decision) sunt în valoare totală de 1,25 miliarde euro, scrie News.ro.

Acționarii OMV Petrom l-au numit pe Niculae Havrileț în Consiliul de Supraveghere în locul lui Sevil Shhaideh CITEȘTE ȘI Acționarii OMV Petrom l-au numit pe Niculae Havrileț în Consiliul de Supraveghere în locul lui Sevil Shhaideh

Din partea Transgaz, Memorandumul de Înțelegere a fost semnat de Ion Sterian, director general, iar din partea BERD, de Alain Pilloux, vice președinte.

”În baza necesităților Transgaz, BERD valua în considerare participarea la finanțarea proiectelor prin furnizarea de instrumente de împrumut sau de participații în funcție de situație. Obiectivele și/sau scopul Programului de Investiții vor fi: extinderea, modernizarea și înlocuirea rețelei interne românești, pentru a crește accesibilitatea utilizatorilor finali la rețelele de gaze, îmbunătățirea siguranței în aprovizionare și diversificarea surselor de energie; colaborarea pentru dezvoltarea interconectării rețelelor de gaze naturale, cu scopul de a îmbunătăți siguranța în aprovizionare și diversificarea surselor de gaze în toată regiunea; cooperarea în proiecte de cercetare și dezvoltare pentru 'ecologizarea gazelor' pentru a trece la sisteme de gaze mai curate”, a informat Transgaz.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este o instituție financiară internațională înființată în 1991, după prăbușirea comunismului în Europa, în scopul consolidării economiilor de piață și democrațiilor în 38 de țări din sud-estul Mediteranei, Europa Centrală și de Est, până în Asia Centrală. Banca este deținută de 68 de țări și două instituții interguvernamentale (Uniunea Europeană/UE și Banca Europeană de Investiții/BEI).

Între Transgaz și BERD există o cooperare mai veche în ceea ce priveștefinanțarea proiectului BRUA. BERD a acordat Transgaz un împrumut de 278 milioane lei pentru acest proiect. De asemenea, Transgaz și BERD au fost parteneri în demersul achiziționării unui pachet de acțiunial operatorului de transport grec, DESFA. BERD și subsidiara Transgaz, VMTG colaborează pentru proiectul Ungheni – Chișinău pe componenta de mediu și social.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
berd