Transgaz: Importurile de gaze la iarnă vor crește cu 30% față de anul trecut, întrucât stocurile sunt mici

Transgaz: Importurile de gaze la iarnă vor crește cu 30% față de anul trecut, întrucât stocurile sunt mici
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2017

Stocul de gaze realizat pentru iarna următoare este cel mai mic din ultimii patru-cinci ani, astfel că România va fi nevoită să majoreze importurile cu 30% pentru a nu întrerupe consumatorii, a declarat, joi, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă a activității ANRE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La ora actuală, stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii patru-cinci ani, în condițiile în care consumul de gaze din România a crescut cu 7-8% în ultimul an. Astfel că la iarnă va fi necesar să importăm o cantitate de gaze mai mare decât anul trecut", a spus Sterian, potrivit Agerpres.

Veniturile ING Bank au crescut cu 22% la nouă luni. Profitul nu-l depășește pe cel de anul trecut decât eliminând impactul excepțional al tranzacției Visa CITEȘTE ȘI Veniturile ING Bank au crescut cu 22% la nouă luni. Profitul nu-l depășește pe cel de anul trecut decât eliminând impactul excepțional al tranzacției Visa

Potrivit acestuia, în sezonul rece anterior, adică din octombrie 2016 până în martie 2017, România a importat 1,7 miliarde de metri cubi.

"Anul acesta estimăm pentru acest șase luni de iarnă un import de peste 2,2 miliarde de metri cubi. Cantitățile nominalizate pentru furnizori drept cote obligatorii pentru înmagazinare a fost sarcina ANRE", a susținut oficialul Transgaz.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
importurile de gaze