Tranzacție: Bogdan Enoiu cedează fondatorului Romstal un sfert dintr-un business energetic

Tranzacție: Bogdan Enoiu cedează fondatorului Romstal un sfert dintr-un business energetic

Parcul fotovoltaic Păulești. Sursă foto: https://www.hermesenergy.ro/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 10 mar 2022

Bogdan Enoiu, CEO-ul McCann WorldGroup România, a cedat 25% din capitalul unei companii cu activități de producție și furnizare de energie electrică către o entitate juridică controlată indirect de către Enrico Perini, fondatorul grupului Romstal, relevă date oficiale analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Enoiu a intrat în 2012 în acționariatul firmei Hermes Energy International, an în care firma a început construcția parcului fotovoltaic cu putere instalată de 2,5 MW din comuna Păulești, județul Prahova, pe care îl operează și în prezent. Potrivit celor mai recente date publice disponibile, compania, care este și furnizor de electricitate, a terminat anul 2020 cu profit net de peste 400.000 lei, la venituri totale de aproape 55 milioane lei.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Parcul fotovoltaic a fost pus în funcțiune în 2013, an în care Enoiu a ajuns la o participație de peste 90% din Hermes Energy International. Din 2014, CEO-ul McCann deține 95% din firmă, iar partenerul său Silviu Angelescu – restul de 5%.

Recent s-a decis ca Bogdan Enoiu să cesioneze 25% din Hermes Energy International firmei Finlang Capital SRL, înființată în toamna anului trecut și controlată de Perini Lang Holding, firma lui Enrico Perini, fondatorul și conducătorul grupului Romstal. Astfel, Enoiu rămâne cu o participație de 70%.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

La finalul anului trecut, potrivit informațiilor proprii, Hermes Energy International furniza electricitate unui număr de 928 de clienți, cei mai mulți (910) fiind consumatori noncasnici mari.

Compania a furnizat anul trecut o cantitate totală de 83.000 MWh de energie, din care numai 3.130 MWh au provenit din producția proprie, a parcului solar Păulești.

În prezent, Hermes Energy International are pe pagina sa web o ofertă de furnizare standard pentru toate tipurile de clienți finali, cu preț al energiei-marfă de 2.000 lei/MWh (2 lei/kWh), fără tarife de rețea, certificate verzi, taxă de cogenerare, acciză și TVA. De la 1 aprilie, potrivit declarațiilor autorităților, prețurile finale la energie (cu toate tarifele și taxele incluse) vor fi plafonate la 0,68 sau 0,8 lei/kWh (în funcție de consum) pentru populație și la 1 leu/kWh pentru clienții noncasnici, cu excepția marilor consumatori industriali.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzactie parc fotovoltaic
enrico perini romstal
bogdan enoiu mccann
prețuri plafonate energie
scumpire energie