UPDATE SUA interzic importurile de țiței din Rusia

UPDATE SUA interzic importurile de țiței din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

UPDATE ora 18.31 Președintele american Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor interzice toate importurile de gaze naturale și petrol din Rusia cu scopul de a ținti „artera principală a economiei rusești”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG, CEO Oltenia și Tinmar Energy

DETALII AICI

De ce este important: SUA vor acționa individual, însă consultându-se îndeaproape cu aliații din Europa, semnificativ mai dependenți de livrările de produse energetice din Rusia. Circa o treime din consumul de gaze naturale al Europei este asigurat de gigantul rus de stat Gazprom, în timp ce SUA nu importă deloc gaze de la ruși.

De asemenea important: Liderii UE sunt precauți în a semna imediat o decizie asemănătoare celei a SUA, dar UE pregătește un plan de reducere masivă a dependenței sale de gazele rusești. Și Guvernul britanic intenționează să elimine treptat toate importurile de petrol rusesc.

„Acest lucru înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptabil în porturile SUA și poporul american îi va da încă o lovitură puternică mașinăriei de război a lui Putin”, a anunțat acum Joe Biden.

El a declarat că măsura are un sprijin puternic din partea ambelor partide ale duopolului politic american, fiind susținută atât de democrați, cât și republicani.

Știrea inițială ora 16.16

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a decis să interzică importurile de țiței din Federația Rusă, pentru a spori povara sancțiunilor economice impuse regimului de la Kremlin pentru invadarea Ucrainei, transmite AFP, citând o sursă la curent cu planurile administrației de la Washington.

Măsura vine în urma apelurilor președintelui Ucrainei, Volodmyr Zelenski, care a cerut insistent SUA și UE să oprească importurile de petrol și gaze din Rusia, omise din masivul pachet de sancțiuni dictat de Occident față de Moscova și care astfel au continuat să alimenteze cu bani conturile Federației Ruse.

Informația a amplificat și mai mult scumpirea țițeiului pe piețele internaționale, al cărui preț s-a majorat cu circa 5%, sortimentul Brent ajungând la o cotație de aproape 130 dolari/baril, iar cel WTI - la circa 125 dolari/baril.

VIDEO Toate restricțiile - mască, certificat verde, formular PLF - se ridică din 9 martie. Purtarea măștii este recomandată în continuare, chiar dacă nu va mai fi obligatorie CITEȘTE ȘI VIDEO Toate restricțiile - mască, certificat verde, formular PLF - se ridică din 9 martie. Purtarea măștii este recomandată în continuare, chiar dacă nu va mai fi obligatorie

Potrivit Casei Albe, Biden va anunța "acțiuni menite să continue tragerea la răspundere a Rusiei pentru războiul neprovocat și nejustificat declanșat împotriva Ucrainei".

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni rusia razboi ucraina
sanctiuni importuri titei rusia
invazie rusia ucraina
sua sanctiuni rusia