Tranzacție: Enel a preluat un proiect eolian care datează de la prima "goană energetică după vânt" din România

Tranzacție: Enel a preluat un proiect eolian care datează de la prima "goană energetică după vânt" din România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 mai 2022

Enel Green Power România (EGPR), divizia locală de producție de energie electrică din surse regenerabile a grupului italian de utilități Enel, a preluat un proiect de parc eolian cu putere instalată de 300 MW localizat în județul Vaslui și care datează de la prima "goană energetică după vânt" din România, din perioada 2008-2013, generată de prima variantă a schemei de sprijin pe bază de certificate verzi a țării, cea mai generoasă din Europa la acea dată.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul, gândit pe raza mai multor comune din Vaslui, are aviz tehnic de racordare (ATR) emis de Transelectrica în 2012, potrivit documentelor oficiale analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Tranzacția a constat în preluarea de către EGPR a firmelor locale dezvoltatoare ale proiectului de parc eolian de la acționarii acestora, respectiv Vaslui Holding BV, un vehicul juridic al unei subsidiare olandeze a gigantului american General Electric, și compania germană Prowind GmbH.

După preluare, administrator unic al firmelor dezvoltatoare a fost numit Carlo Pignoloni, CEO și country manager al operațiunilor Enel din România.

Începând de anul trecut, Enel Green Power România a cumpărat mai multe proiecte de unități de producție de energie electrică regenerabilă, atât eoliană, cât și fotovoltaică, după cum Profit.ro a relatat aici și aici, și a și concesionat de la stat peste 70 de hectare de teren pentru astfel de investiții. Compania de producție de energie a fost singura divizie românească a Enel care a terminat pe plus primul trimestru al anului, cu un profit de 57 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power romania
investitii energie regenerabila
proiecte parcuri eoliene
subventii energie regenerabila
green new deal
pnrr investitii regenerabile