Tranzacție: Enel Green Power România preia două proiecte de centrale fotovoltaice din Giurgiu și Teleorman, de la Mytilineos

Tranzacție: Enel Green Power România preia două proiecte de centrale fotovoltaice din Giurgiu și Teleorman, de la Mytilineos
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2021

Enel Green Power România, parte din grupul Enel, a semnat două contracte cu Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a Mytilineos pentru achiziționarea a două proiecte de centrale fotovoltaice, situate în județele Giurgiu și Teleorman, cu o capacitate totală de aproximativ 90 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul proiect va avea o putere instalată de 63 MW și va fi implementat în Călugareni, județul Giurgiu. Lucrările de construcție sunt programate să înceapă la sfârșitul anului 2021. A doua centrală va fi construită în Moșteni, județul Teleorman. Capacitatea acesteia va fi de 26 MW iar lucrările de construcție sunt preconizate să înceapă în prima parte a anului 2022. Pentru cele două centrale, operarea comercială este estimată să înceapă la sfârșitul anului 2022 și, respectiv, la începutul anului 2023.

Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cea mai importantă din Europa CITEȘTE ȘI Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cea mai importantă din Europa

„România are o mare oportunitate de a valorifica potențialul său neexploatat în resursele regenerabile, mai ales acum, cu noile obiective europene pentru tranziția energetică”, a declarat Florin Gheorghiu, directorul general al Enel Green Power România.

Producția de energie estimată pentru cele două centrale solare construite în parteneriat cu Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a Mytilineos este de aproximativ 130 GWh anual, contribuind la reducerea cu 141.740 de tone de emisii de CO2 pe an. În plus, acestea vor crește semnificativ capacitatea fotovoltaică existentă a EGP România, situată acum la circa 36 MW.

Enel Green Power, parte a Grupului Enel, dezvoltă și operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial și este prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de aproximativ 50 GW și un mix de producție care include energie eoliană, solară, geotermală și hidroelectrică, Enel Green Power se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centralele cu energie regenerabilă.

Mytilineos este o companie grecească activă în sectoarele metalurgie, energie electrică și gaze, regenerabile și soluții de stocare, și soluții tehnice sustenabile. Înființată în Grecia în 1990, compania este listată la bursa din Atena, are o cifră de afaceri consolidată de 1,9 miliarde de euro și angajează direct sau indirect mai mult de 3.850 de persoane în Grecia și în străinătate.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
mytilineos
centrale fotovoltaice