Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un proiect solar de 169 MW din Giurgiu

Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un proiect solar de 169 MW din Giurgiu

Sursă foto: Nofar Energy

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2022

Compania israeliană Nofar Energy, parteneră cu conaționalii de la Econergy la construirea parcului solar de la Rătești, Argeș, a preluat un nou proiect fotovoltaic, de astă dată din județul Giurgiu, ce vizează inițial o putere instalată de 169 MW, care ar putea fi ulterior extinsă la 400 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Nofar a semnat un contract de cumpărare pentru un proiect fotovoltaic de 169 MWp, în Iepurești, județul Giurgiu, și care va fi gata de construit în prima parte a anului 2023. Proiectul va fi extins, cel mai probabil, până la 400 MWp, în funcție de condițiile tehnice ale rețelei sistemului energetic național.

BERD și-a înrăutățit previziunile privind creșterea economiei românești în 2022 și în 2023 CITEȘTE ȘI BERD și-a înrăutățit previziunile privind creșterea economiei românești în 2022 și în 2023

"Probabil cea mai mare investiție în energie regenerabilă din apropierea Bucureștiului și din România", a declarat Favi Stelian, CEO Nofar Energy România.

El a adăugat că, după construcția proiectelor din portofoliu, Nofar va continia să opereze în totalitate centralele electrice.

Instagram va accepta NFT-uri începând de săptămâna asta CITEȘTE ȘI Instagram va accepta NFT-uri începând de săptămâna asta

"Chiar dacă am intrat pe piața din România abia în 2021, am achiziționat deja anul trecut - împreună cu un partener - proiectul fotovoltaic Rătești, de 155 MWp, proiect la care s-a demarat construcția efectivă. În prezent, este cel mai mare proiect fotovoltaic, dar proiectul Iepurești va deveni numărul 1, odată finalizat. În 2023 vom livra energie de la Rătești, iar în 2024 de la Iepurești. Astfel, vom deveni unul dintre cei mai importanți furnizori de energie verde", a mai spus Favi Stelian.

Nofar susține că alocă peste 300 de milioane de euro pentru investiții în următorii doi ani, doar pentru primele proiecte.

FOTO Accident frontal între două trenuri, în Austria CITEȘTE ȘI FOTO Accident frontal între două trenuri, în Austria

"În prima etapă a proiectului Iepurești (169 MWp) vom investi peste 130 milioane euro. La aceștia se adaugă investiția în proiectul fotovoltaic Rătești - de peste 98 milioane euro. Există disponibilitățile financiare necesare, iar acționarii noștri sunt foarte deschiși pentru investițiile din România", spune CEO-ul Nofar Energy România.

Compania adaugă că, separat, are deja pregătite fonduri proprii pentru achiziția de noi proiecte sau terenuri și se declară convinsă că, până la finalul anului, își va atinge obiectivul de a achiziționa și de a dezvolta proiecte cu o capacitate de 1 GW.

PROFIT NEWS TV - Primarul Galațiului, despre pensii speciale: Poporul român are un apetit fantastic în a-și vedea foștii conducători în mizerie. Toată lumea a aplaudat când l-a văzut pe Băsescu: Mamă, i-au luat ăștia salariul! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Primarul Galațiului, despre pensii speciale: Poporul român are un apetit fantastic în a-și vedea foștii conducători în mizerie. Toată lumea a aplaudat când l-a văzut pe Băsescu: Mamă, i-au luat ăștia salariul!

"Studiem foarte bine lucrurile și cumpărăm doar proiecte bine dezvoltate care au perspective de randament foarte bune pe termen lung", conchide Favi Stelian.

Nofar Energy este o companie specializată pe dezvoltarea, operarea și stocare a energiei produse din centralele de PV și parcuri eoliene, cotată la bursa din Tel Aviv, T.A Stock Exchange (TASE), cu  activitate în Spania, Italia, Israel, Polonia, Marea Britanie și SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii energie regenerabila
proiect parc fotovoltaic
investitori regenerabile
achizitii proiecte energie regenerabila