Tranzacție: Engie cumpără încă două parcuri fotovoltaice în România

Tranzacție: Engie cumpără încă două parcuri fotovoltaice în România
scris 19 ian 2022

Engie România, parte a grupului francez de energie și utilități omonim, a parafat o tranzacție prin care preia două parcuri fotovoltaice din județul Buzău, SP 1 Stâlpu și SP 2 Stâlpu, cu putere instalată totală de 5 MW, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tranzacția constă în achiziționarea de către Engie a companiilor care operează cele două centrale solare, de câte 2,5 MW fiecare – Helios Development Project SRL și Solar Development Project SRL.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft preia Activision Blizzard, cu titluri precum Call of Duty sau Warcraft, pentru circa 69 de miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție din istoria companiei CITEȘTE ȘI Microsoft preia Activision Blizzard, cu titluri precum Call of Duty sau Warcraft, pentru circa 69 de miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție din istoria companiei

Cele două firme preluate de Engie erau controlate, cu participații egale (de câte 20% din capital), de către oamenii de afaceri Vasile Radu, Gheorghe Manole, Dragoș-Dan Vasile, Adrian-Mihai Manole și Vasile Domente.

SP 1 Stâlpu și SP 2 Stâlpu au fost puse în funcțiune în 2013 și sunt acreditate pentru sistemul de subvenționare prin certificate verzi.

Spania devine prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții pentru promovarea criptomonedelor CITEȘTE ȘI Spania devine prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții pentru promovarea criptomonedelor

Anterior, în mai 2021, Engie România cumpărase un parc fotovoltaic de 5,46 MW din Teleorman de la doi investitori germani, iar în decembrie 2020 – unul de 9,3 MW din Harghita de la un alt dezvoltator german. Compania deține de mai demult două parcuri eoliene cu putere cumulată de circa 100 MW, în Brăila și Galați.

Engie este unul dintre cei doi mari furnizori și distribuitori de gaze naturale din România, compania fiind activă și în sectoarele furnizării de electricitate, înmagazinării de gaze și serviciilor energetice.

Nou record pentru aplicații - sunt folosite aproape cinci ore pe zi. Cea mai descărcată aplicație la nivel global CITEȘTE ȘI Nou record pentru aplicații - sunt folosite aproape cinci ore pe zi. Cea mai descărcată aplicație la nivel global

Potrivit celor mai recente date disponibile, Engie România a terminat anul 2020 cu profit net de aproape 493 milioane lei, la o cifră de afaceri de 6,2 miliarde lei.

Acționarii principali sunt vehiculul investițional înregistrat în Olanda Romania Gas Holding BV, controlat de grupul francez Engie, cu aproape 51% din titluri, statul român prin Ministerul Energiei, cu circa 37% din capital, și Fondul Proprietatea (FP), cu aproximativ 12% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
achizitie parc solar
tranzactie parc fotovoltaic
engie energie regenerabila