Tranzacție: Producătorul danez de turbine eoliene Vestas își vinde participația majoritară la 3 centrale din România

Tranzacție: Producătorul danez de turbine eoliene Vestas își vinde participația majoritară la 3 centrale din România

Foto: Vestas Wind Systems A/S

scris 29 aug 2019

Producătorul danez de turbine eoliene Vestas și-a vândut participația majoritară deținută la centralele eoliene Pantelimon, Pegas și Apollo, din sud-estul României, în schimbul sumei de 136 milioane de euro.

Producătorul a semnat un acord privind vânzarea participației de 80% din acțiunile subsidiarelor sale care dețin cele trei proiecte în România către un cumpărător nespecificat.

Tranzacția va fi finalizată într-un interval de 8 până la 10 săptămâni, sub rezerva obținerii aprobării Consiliului Concurenței.

EXCLUSIV Un grup de firme în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan vrea să preia rafinăria RAFO Onești CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de firme în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan vrea să preia rafinăria RAFO Onești

Parcurile eoliene Pantelimon, Apollo și Galați au o putere agregată de peste 160 MW.

Cel mai mare dintre cele trei proiecte, parcul eolian Pantelimon, are o putere instalată de 150 MW, fiind situat în comuna Pantelimon din județul Constanța. Parcul a fost dezvoltat în parteneriat cu grupul suedez Monsson.

viewscnt
Afla mai multe despre
vestas
centrale eoliene
parcuri eoliene
actiuni
participatie majoritara
tranzactie
pantelimon
apollo
pegasus