Trump vrea un acord cu Exxon sau altă companie din sectorul energiei pentru exploatarea rezervelor de petrol din Siria

Trump vrea un acord cu Exxon sau altă companie din sectorul energiei pentru exploatarea rezervelor de petrol din Siria
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2019

Președintele american Donald Trump a declarat duminică să vrea să încheie un acord cu ExxonMobil sau cu o altă companie din sectorul energiei pentru exploatarea rezervelor de petrol din Siria, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

”Ceea ce intenționez, poate, este că închei un acord cu ExxonMobil sau cu una dintre celelalte mari companii ale noastre, pentru a merge acolo și a o face așa cum trebuie...pentru a răspândi bunăstare”, a afirmat Trump.

Președintele Trump a identificat petrolul sirian drept o prioritate de securitate națională a Statelor Unite și s-a angajat să desfășoare trupe pentru protejarea rezervelor de petrol ale țării, în timp ce retrage trupele din regiunile nordice, scrie News.ro.

Enel Green Power pune în funcțiune o linie de producție de panouri fotovoltaice bifaciale CITEȘTE ȘI Enel Green Power pune în funcțiune o linie de producție de panouri fotovoltaice bifaciale

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat în această săptămână că Statele Unite vor trimite trupe să apere exploatările de petrol din Siria de militanții Statului Islamic.

”Petrolul este atât de valoros, din multe motive. În primul rând a alimentat ISIS. În al doilea rând, îi ajută pe kurzi, pentru că practic a fost luat de la kurzi...În al treilea rând, ne poate ajuta pe noi, pentru că ar trebui să putem să luăm și noi o parte”, a spus președintele.

Trump a făcut comentariile în cadrul anunțului morții liderului organizației Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdad, în urma unui raid al armatei americane în Siria.

Într-o conferință de presă ulterioară, senatorul american Lindsey Graham, din Carolina de Sud, a susținut atenția dată de Trump petrolului sirian, când un reporter a întrebat ”după ce lege a dreptului internațional” Statele Unite pot lua petrol sirian.

Delgaz Grid, din Grupul E.ON, anunță că a depistat peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de energie și gaze. Pierderile sunt estimate la 4,4 milioane lei CITEȘTE ȘI Delgaz Grid, din Grupul E.ON, anunță că a depistat peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de energie și gaze. Pierderile sunt estimate la 4,4 milioane lei

”Acesta a fost o lungă perioadă de timp principala sursă de venituri pentru ISIS. Acum este în posesia Forțelor Democrate Siriene”, care sunt kurzi arabi, majoritatea kurzi, în parteneriat cu Statele Unite. Așa că nu, nu încalcă nicio lege. În opinia mea, este o politică externă de bun simț”, a spus Graham.

“Toată lumea are de câștigat. SDF va primi mai mulți bani, dacă putem moderniza exploatările petroliere”, a adăugat acesta.

Fostul secretar de Stat al lui Trump Rex Tillerson a fost președinte și director general al Exxon.

Compania are în prezent un proces în care este acuzată că a indus în eroare investitorii în privința riscurilor implicate de modificarea reglementărilor referitoare la prevenirea schimbărilor climatice pentru afacerile sale.

Acțiunile Exxon au crescut cu 1,5% de la începutul acestui an, conferindu-i o capitalizare de 293 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
exxon
petrol
siria