UE aprobă ajutorul financiar de 1,2 miliarde lei pentru CE Oltenia

UE aprobă ajutorul financiar de 1,2 miliarde lei pentru CE Oltenia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 feb 2020

Comisia Europeană a avizat planul Guvernului privind acordarea unui împrumut de 251 milioane de euro (1,2 miliarde lei) Complexului Energetic (CE) Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, aflat în dificultate financiară.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

CE Oltenia va primi un împrumut din Trezorerie în cuantum de 1,2 miliarde lei, sub forma unui ajutor de salvare, în baza unei ordonanțe de urgență semnată de Guvern.

Profit.ro a relatat recent că marile companii de stat aflate în subordinea Guvernului au primit în ultimii șapte ani, de la stat, subvenții de 50 de miliarde de lei. În același interval, dividendele și vărsămintele companiilor la buget din profitul net obținut au fost de trei ori mai reduse.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană obligă România să recupereze 570 milioane euro de la CFR Marfă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană obligă România să recupereze 570 milioane euro de la CFR Marfă

Comisia a considerat că finanțarea acordată CE Oltenia va fi utilizată pentru satisfacerea nevoilor imediate de lichiditate ale companiei, iar România se va asigura că, după șase luni, împrumutul va fi rambursat integral, sau CE Oltenia va intra în restructurare, cu scopul de a deveni viabilă pe termen lung. În caz contrar, compania va fi lichidată.

“De asemenea, Comisia a constatat că ajutorul contribuie la un obiectiv de interes comun. În acest sens, împrumutul va atenua riscul unui proces de insolvență care ar duce la pierderea potențială a 13.000 de locuri de muncă într-o regiune caracterizată deja de niveluri relativ ridicate ale șomajului”, arată Executivul UE într-un comunicat.

CE este controlată de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, care deține o participație de 77,15%. Fondul Proprietatea deține 21,55% din acțiuni, restul acțiunilor aparținând Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ce oltenia
complexul energetic oltenia
ajutor de stat
imprumut
aviz comisia europeana
bruxelles
finantare