UE va restricționa sprijinul pentru proiectele din domeniul gazelor naturale

UE va restricționa sprijinul pentru proiectele din domeniul gazelor naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2020

Uniunea Europeană intenționează să restricționeze finanțarea acordată pentru proiectele din domeniul gazelor naturale, din cauza riscurilor pe care acestea le reprezintă la adresa obiectivelor climatice ale blocului comunitar, arată un proiect de document consultat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Regulamentul privind infrastructurile energetice transeuropene (TEN-E) definește care sunt proiectele energetice transfrontaliere care pot fi etichetate drept "Proiecte de interes comun", ceea ce înseamnă că pot primi finanțare de la UE și autorizații în regim de urgență. Anul trecut UE a injectat aproape un miliard de euro în acest gen de proiecte, care includ rețele energetice și un gazoduct, fondurile de la UE fiind destinate să fie completate cu bani de la guvernele naționale și din sectorul privat, scrie Agerpres.

Transgaz - amendată de Consiliul Concurenței cu aproape o cincime din profitul la 9 luni pentru două licitații din 2009-2011. Compania va ataca decizia CITEȘTE ȘI Transgaz - amendată de Consiliul Concurenței cu aproape o cincime din profitul la 9 luni pentru două licitații din 2009-2011. Compania va ataca decizia

Însă pe măsură ce Comisia Europeană vrea să reducă emisiile de gaze cu efect de seră ale Europei, Executivul comunitar vrea și să rescrie regulamentul TEN-E pentru a-l face mai verde.

Într-un proiect de document al Comisiei privind Regulamentul TEN-E, care urmează să fie publicat săptămâna viitoare, sunt excluse infrastructurile petroliere și cele dedicate gazelor naturale.

"Având în vedere că cererea viitoare de gaze naturale este prognozată să scadă semnificativ, în linie cu obiectivele din Pactul Verde, infrastructurile de gaze naturale nu mai au nevoie de sprijin prin intermediul politicii TEN-E", se menționează în documentul consultat de Reuters.

Potrivit noilor norme, "rețelele inteligente de gaze" ar putea să beneficieze în continuare de finanțare dacă sprijină "integrarea regenerabilelor și a gazelor cu emisii reduse de carbon" în rețeaua de gaze. În plus, conductele care transportă hidrogen vor putea beneficia și ele de finanțare.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
ue