Apple depășește Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume

Apple depășește Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume
scris 31 iul 2020

Acțiunile Apple Inc au urcat vineri cu 7,1%, la un nivel record, după publicarea rezultatelor trimestriale solide, ajutând producătorul de iPhone-uri să depășească Saudi Aramco, devenind cea mai valoroasă companie listată din lume, transmite Reuters.

La Bursa de la New York, acțiunile Apple au urcat la nivelul record de 412 dolari. Dacă închide la acest nivel, capitalizarea de piață a gigantului american va fi de 1.786 miliarde de dolari, arată Agerpres.

În decembrie, Aramco a devenit cea mai valoroasă companie listată din lume, în urma lansării ofertei sale publice inițiale (IPO). În prezent, capitalizarea sa de piață se situează la 1.760 miliarde de dolari.

Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19 CITEȘTE ȘI Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19

 

Veniturile Apple au crescut în trimestrul trei fiscal la toate categoriile și în toate zonele geografice, în condițiile în care clienții care au lucrat și au studiat de acasă în timpul pandemiei de Covid-19 au apelat la produsele și serviciile companiei, transmite Reuters.

Datele raportate de companie au depășit așteptările analiștilor, chiar și în cazul unor categorii cu creștere lentă, precum iPad-uri și computere Mac, iar acțiunile Apple au urcat cu până la 6% după închiderea tranzacțiilor bursiere de joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
covid-19