ULTIMA ORĂ Valoarea de piață a Apple a depășit, în tranzacțiile de luni, 3.000 de miliarde de dolari. Prima companie care trece acest prag. Capitalizare mai mare decât economia britanică

ULTIMA ORĂ Valoarea de piață a Apple a depășit, în tranzacțiile de luni, 3.000 de miliarde de dolari. Prima companie care trece acest prag. Capitalizare mai mare decât economia britanică
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 ian 2022

Capitalizarea de piață a Apple a depășit, pentru scurt timp, 3.000 de miliarde de dolari, după ce acțiunile companiei au urcat cu până la 3% în tranzacțiile de luni. Apple este prima companie care trece acest prag, capitalizarea sa fiind mai mare decât economia britanică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Atingerea pragului de 3 trilioane de dolari este bazată pe datele intraday, nu pe prețul de închidere. Acțiunile companiei au urcat, pe parcursul tranzacțiilor de luni, la prețul record de 182,88 dolari/unitate.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Ulterior, aproape de finalul ședinței de tranzacționare, acțiunile companiei americane au coborât ușor, la 182 de dolari pe unitate.

Pentru ca gigantul să devină oficial prima companie cu o capitalizare de 3 trilioane de dolari, acțiunile Apple trebuie să închidă la cel puțin 182,6 dolari/unitate.

"Este o realizare extraordinară, care cu siguranță merită sărbătorită. Demonstrează cât de departe a ajuns Apple și cât de dominantă este în ochii celor mai mulți investitori", a declarat Jake Dollarhide, CEO la Londbow Asset Management, citat de Reuters.

Capitalizarea Apple a depășit pragul de 2 trilioane de dolari în 2020 și pe cel de 1 trilion de dolari în 2018,

Apple a devenit cea mai valoroasă afacere din lume grație unui flux constant de produse care au captivat consumatorii. Acum, în condițiile în care piețele se clatină pe fondul temerilor că ratele mai mari ale dobânzilor și coronavirusul vor submina creșterea economică, investitorii văd compania ca pe un loc relativ sigur în care să își parcheze banii, în contextul creșterii constante a vânzărilor și a rezervelor impresionante de numerar. 

Adoptarea rapidă a tehnologiei 5G de către companie este un motor important pentru companie. Recent, gigantul a lansat iPhone 13, al doilea val de telefoane 5G de la Apple.

În China, Apple a rămas lider pe piața telefoanelor inteliente pentru a doua lună la rând, în fața rivalilor ca Vivo sau Xiaomi, arată datele CounterPoint Research.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actiuni apple
capitalizare apple
iphone
apple 3 trilioane
record apple